Overnattingstur til Svartvannshytta med besteforeldre

Fellestur

Fra dato
21. september 2019 kl. 12:00
Til dato
22. september 2019 kl. 12:00
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Svartvannshytta
Arrangører
Bærum Turlag, Barnas Turlag Bærum , Barnas Turlag Oslo og Omegn , DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Velkommen til en helt unik tur bare for besteforeldre som gjerne vil dra på en spennende overnattingstur sammen med barnebarn. Denne natta må foreldre finne på noe annet å gjøre. Besteforeldre i alle aldre er velkomne, men barnebarnet bør være i alderen 6-12 år da vi skal gå ca. 5km. Vi går i felleskap innover i skogen og håper at både store og små kan kose seg på tur sammen. Ofte skapes nye vennskap på slike turer. 

Turen denne lørdagen går inn til den flotte Svartvannshytta. Det er en nyoppusset tømmerhytte ved det idylliske vannet i Vestmarka. Her kan man sove både inne og ute i telt eller hengekøye. Målet denne helga er å skape en koselig tur for både barn og besteforeldre i et trygt miljø. Besteforeldre må ta vare på barnebarnet på egen hånd men turledere fra Bærum Turlag og Barnas Turlag vil legge til rette for aktiviteter. Det er imidlertid turdeltagerne selv som skal bidra til en aktiv og god stemning i felleskapet. Dersom du ikke har overnattet i naturen med barnebarn før så er dette en flott anledning. Det er en tur som alle garantert vil huske.

Vi lager måltider sammen og kanskje lærer vi noen turmatknep underveis? Turlederne koordinerer innkjøp av mat som vi fordeler i sekkene til alle før vi drar innover i skogen.

Hytta og området rundt

Svartvannshytta er pusset opp med nye senger og har soveplass til ni. Den ligger ved et lite koselig vann hvor man kan fiske, bade og ro med båt. Hytta har adkomst fra Vestmarksetra og er standard utrustet for selvhushold med gassbluss og vedfyring men har ikke strøm. Det er ikke tillatt med hund inne på hytta.

Svartvannshytta har en spennende historie. Hytta var Milorgs viktigste skjulested i Vestmarka under krigen. På hytta kan du lese om den spennende historien både i bøker og på oppslagstavle. Hytta brant under en skuddveksling, men ble bygget opp igjen etter krigen. Det er Bærum Turlag som har tilsyn på hytta og utfører enkelt vedlikehold.

Like ved hytta er det mange muligheter for aktivitet i skogen og på det flotte tunet. Det ligger også godt til rette for bading, fisking, kanopadling eller roing. To kanoer og en båt med tilhørende utstyr som vester og årer kan lånes.

Turen og utstyr

Turdeltagerne må selv bære med seg eget utstyr samt noe felles utstyr som mat. Det er sengeplass til 9 personer på hytta og noen må derfor være forberedt på å sove på gulvet eller ute. Sengene i hytta har dyner og puter men man må ta med egen lakenpose eller sovepose.

Sengeplasser og nødvendig utstyr avklarer vi etter at vi ser påmeldingen til turen. Unger synes vanligvis at overnatting ute er spesielt spennende. Deltakerne vil motta en epost med forslag til pakkeliste 1-2 uker før turen.

Start/slutt

Vi møtes på den store parkeringsplassen ved Franskleiv/Vestmarksetra lørdag kl 12.00. Se etter den røde turlederjakka. Vi går rundt 4 km på fin landevei, deretter 300 meter på traktorvei og til slutt 100 meter på sti fram til Svartvannshytta. Vi regner med å bruke ca 1,5 time inn til hytta. Vi returnerer fra hytta søndag rundt kl 12.00 og går tilbake til parkeringsplassen.


Pris

Turen koster 300kr per deltaker som dekker hytteleie og felles innkjøp av mat. Informasjon om betaling utsendes. Plassen er først bekreftet ved mottat betaling.

Overnattingstur til Svartvannshytta med besteforeldre

Velkommen til en helt unik tur bare for besteforeldre som gjerne vil dra på en spennende overnattingstur sammen med barnebarn. Denne natta må foreldre finne på noe annet å gjøre. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Sveinar Kildal
  • Jan Eldegard Hjelle