Aktiv i 100 - nærturer i Bærum - juleavslutning

Fellestur

Dato
13. desember 2019 kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!

Bli med på en hyggelig tur på stier og turveier i omkring Dælivann, Kolsås og i Bærumsmarka.

Turene går hver fredag klokken 11.00, med langtur siste fredag i måneden som kalles "Månedens tur". Vi går på stier og skogsveier i området og turene varer omkring 2 - 3 timer (Månedens tur 4-5 timer). 
Vi raster som regel ute, men ved veldig dårlig vær har vi mulighet til å gå inn steder. Ha gjerne alltid med litt mynter i sekken.  

Når det er vinter er det viktig å ha med brodder. Ta også gjerne med deg en venn. Det er plass til alle på tur. Men husk at dette er turer for normalt spreke. Terrenget rundt Steinskogen er bratt mange steder og vi går som regel på sti og i noe ulendt terreng. Sko og kle dere etter vær og ha alltid med en liten sekk.

Er du usikker på om du er sprek nok? På aktiv i 100 har vi som regel 3 turledere. Dermed vil aldri noen bli gått fra og gå alene. Men en liten regel er at dersom du kan gå 3 km på 60 minutter med lett dagstursekk, så er du istand til å bli med oss på tur.

Siste fredag i måneden arrangerer vi Månedens langtur. Disse turene har samme oppmøtested, men vi går lenger. Av og til kan vi ta rutebussen noen stasjoner, men vi ender alltid opp samlet på startstedet. Under finner du høstens turprogram, det er kun langturene som har turbeskrivelse. De ordinære turene planlegger vi fra gang til gang, og vær og føre hensyntas.

Vi gjør oppmerksom på at det kan bli endringer på måneneds tur.
 

Oppmøte: på parkeringen på Steinskogen Gravlund. Kjør inn på Steinskogen og parker på en av plassene der, vi møtes på den innerste p-plassen der stien går inn til Garlaus. Hvis man kommer med buss er bussholdeplassen Godthåb (rute 150) og det tar bare noen minutter og spasere bort til p-plassen på gravlunden.

Her finner du programmet for alle "månedens tur" i 2019.

Turene er i regi av prosjektet "Aktiv i 100", som har til hensikt å få med flere folk ut på tur. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærheten av der folk bor. Det er flere nærturgrupper i regi av DNT Oslo og Omegn. Her finner du oversikt over alle gruppene.

Vi har 3 turleder per tur. Og forsøker å tilpasse tempoet. Men vær oppmerksom på at dette er turer som går mye på sti og i ulendt terreng, ofte med bratt stigning som terrenget rundt Stienskogen tilsier.
Man bør være i normalt god form for å delta. Klarer du å gå 3 km på en time med sekk, så er du i form til delta på turene. Og greier du ikke det, så kan du trene litt selv og bli med oss etterhvert. Med tre turledere på tur lover vi at ingen vil bli gått ifra, men det er jo ønskelig at man går samlet i gruppe det meste av turen. Du er velkommen til å kontakte en av våre turledere hvis du er usikker.
 
Turlederene på våre nærturer er:
Marit Karlsen - telefon: 958 61 451
Ragne Elisabeth Hansen - 907 53 248
Kari Fonnes - 993 24 885
Astri Rogstad -
Halvor Bache-Wiig - 992 77 236
Dag Lindbâck-Larsen - 936 92 482
Reserve turledere:
Sidsel Graff-Iversen - 416 62 683
Sissel Myhra - 908 32 992

Ta også gjerne kontakt med Ellen Næsje i Bærum Turlag hvis du har spørsmål om turene.
Telefon: 95 24 06 07
DNT Oslo og Omegn sentralbord: 22 82 28 00
Epost: ellen@baerumturlag.no
På sikt ønsker vi å starte flere tilsvarenede grupper andre steder i Bærum. Ta kontakt hvis du ønsker å være turleder så starter vi opp grupper starks det er nok turleder på plass.

 

Aktiv i 100 - nærturer i Bærum - juleavslutning

Bli med på en hyggelig tur på stier og turveier i omkring Dælivann, Kolsås og i Bærumsmarka. Turene går hver fredag klokken 11.00, med langtur siste fredag i måneden som ...