Tinderangling ved Gjendebu i telt

Fellestur

Fra dato
25. juli kl. 17:30
Til dato
28. juli kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, 2000-Metere, Jotunheimen, Fjellsport, Tinderangling, Telt, Gjendebu
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Alvdal Vestfjell , Dovrefjell, Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) , Rondane (se kart)
Turkode
12302

Vakre Gjendebu midt i Jotunheimen ligger midt mellom flere luftige topper. Er du glad i luftig og spektakulær utsikt, fjellturer, teltliv og å være flere dager i fjellet er dette turen for deg! Kanskje får vi også med oss en 2000-meterstopp hvis været tillater det.

Vi telter ved Gjendebu som er en betjent DNT-hytte med toalettfasiliteter, dusj, og tørkemuligheter. Fra Ut.no: "Gjendebu ligg flott til i den innerste enden av Gjende, midt i hjertet av Jotunheimen. Den er DNT si eldste turisthytte, bygd i 1871. Sidan har hytta vore utvida og ombygd mange gonger, og den har i dag moderne fasiliteter.

Her på 990 moh. ligg vi i skjæringspunktet mellom høgfjell og skog, med det irrgrøne Gjendevatnet like ved husa, med ein rik flora som inneheld over 700 ulike arter, og med tindar og brear i overdådig utvalg i alle retningar"

 

Program

Torsdag
Oppmøte på Gjendebu klokka 17:30. Deltakerne må selv komme seg til Gjendebu med Gjendebåten eller på annen måte til fots fra f.eks Fondsbu. OBS: Husk å bestille billetter på Gjendebåten på forhånd om du velger å ta båten fra Gjendesheim.

Se billetter og rutetider for Gjendebåten på https://www.gjende.no/

Fredag
Tur etter gjeldende forhold. Mulige topper for dagen er Nordre Svartdalspiggen, Slettmarkshøe, Knutsholstindane, og andre nærliggende perler.

Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat, og generell hyttekos inne på Gjendebu. 

Lørdag

Tur etter gjeldende forhold. Mulige topper for dagen er Nordre Svartdalspiggen, Slettmarkshøe, Knutsholstindane, og andre nærliggende perler.

Kvelden bruker vi til røverhistorier, god mat, og generell hyttekos inne på Gjendebu. 

Søndag

Tur etter gjeldende forhold og dagsform. Gjendetunga, Bukkelægeret, eller andre turer i nærheten av Gjendebu. Vi avslutter klokka 16. De som vil ta båten ut kan sjekke rutetider og billetter på https://www.gjende.no/

Generell informasjon

Les mer om hytta her: https://ut.no/hytte/10581/gjendebu


Pris
Kr 956,-. Prisen inkluderer turledelse og teltavgift på Gjendebu. 
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her.

OBS: Reisen til/fra Gjendebu med kollektivtransport må bestilles selv av den enkelte deltaker, og er ikke inkludert i prisen. Det er gode parkeringsmuligheter på Gjendesheim og Fondsbu. Se https://en-tur.no/ for kollektivtransport. Om noen deltakere ønsker å samkjøre vil turlederne bidra til å koordinere dette. De vil ta kontakt med alle deltakerne per telefofon ca 14 dager før avgang.

Kost og losji
Vi bor i telt hele helga ved Gjendebu, og hver enkelt smører med seg niste ved frokosten før tur hver dag. Mat er ikke inkludert i prisen, og hver enkelt må ta med seg mat for å kokkelere på primus. Ta med mat til 3 frokoster, 4 x lunsj, og 3 middager. Ta gjerne med egen primus om du har.

Forkunnskaper
Turen krever god fysisk form da det er solide dagsetapper og mange høydemeter. Med god fysisk form menes å kunne gå 1000 høydemeter på en dag. Pakk lett, eller ta med dagstursekk (ca 30 - 45 liter ) i tillegg til en større sekk.

Turen krever at deltakerne er komfortable med høyder da området er luftig og krever klyving enkelte steder. Det forventes at deltakerne har erfaring med å navigere i høyfjellet ved hjelp av kart og kompass. "Klatreutstyr" er ikke nødvendig.

Kart
Besseggen - 10056 Norgeskart.  Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Utstyr

En dagstursekk over 30 liter er anbefalt. Sekk over 65 liter regnes som for tungt på denne turen. Ta gjerne med eget telt om du har. Deltakerne må forvejnte å dele telt med andre. Turlederne hjelper til med å koordinere teltplass til alle. Hver enkelt deltaker må ha med eget liggeunderlag og sovepose.

Deltakere anbefales å ta eget kart over området. Alle deltakere må ha med kompass. 

Nettbutikken til DNT har utstyret du trenger for turer i høyfjellet.

Se DNTs pakkeliste for sommerturer.

 

GENERELL INFORMASJON

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående turen, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

 

Tinderangling ved Gjendebu i telt

Vakre Gjendebu midt i Jotunheimen ligger midt mellom flere luftige topper. Er du glad i luftig og spektakulær utsikt, fjellturer, teltliv og å være flere dager i fjellet er dette ...