Avlyst Trygg og sikker orientering i vinterfjellet (for turledere)

Kurs

Fra dato
27. mars kl. 18:19
Til dato
29. mars kl. 22:27
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12447
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Har du noen gang hatt følelsen av å ikke ha kontroll på hvor du er eller oppdaget at her kommer jeg jo ikke ned? Da er du en av oss; for enten har du eller vil du komme til å opplevd dette. Men det finnes råd.

Velkommen til tre aktive dager ute i naturen! Dette kurset er det særdeles viktige trinn 3 i den 3-delte rekken av flerdagers kart og kompasskurs for turledere. 

 • Dette kurset vil ta dine kart- og kompassevner til nye høyder, uansett hvilket nivå du er på.
 • Kart- og kompasskurset vinterfjell er en påbygning til trinn 2-kurset "Trygg og sikker orientering i sommerfjellet", som i sin tur er påbygging fra trinn 1-kurset hvor du får med all nødvendig teori samt lærer detaljorientering: "Trygg og sikker orientering i marka.
 • Kurset er også en nyttig forberedelse til de som ønsker å ta vinterturlederkurs i februar/mars. De som søker en plass på vinterturlederkurs må kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.).
 • Vi overnatter på Finsehytta hvor vi får servert smaksrik middag og frokost. Om kvelden blir det sosial prat og erfaringsutveksling ved siden av peisen.


Helgen vil hovedsaklig bli praksis i terrenget rundt Finse, men med korte teoribolker inne på hytta og underveis ute i terrenget.

 

Innhold på trinn 3:

Teorikveld (onsdag 25. mars 2020)

 • En kort repetisjon av kart- og kompassbruk samt nyttige tips.
 • Forberedelse til praksishelgen og spesielt nattorienteringen med utfylling av SARRTO

Praksishelg (fredag til søndag)

 • Gode veivalg
 • Krysspeiling
 • Rutehenvisning
 • Detaljorientering på 1:50 000-kart
 • Avstandsbedømmelse og tidsbruk
 • Nattorientering
 • Evaluering

Dato:
Onsdag, 25  mars,  teori fra 17-21 i Storgata 3, Oslo (tredje etasje)
Fredag, 27. mars til søndag 29. mars, på Finsehytta

Pris:
Kr.2.070.- (uten transport, deltakere må selv bestille togbilletter (obs, vi refunderer ikke togbillettene hvis vi er nødt til å avbestille kurs). DNT Oslo og Omeng sponser overnattingen på Finsehytta). Prisen inneholder: to instruktører, middag lørdag kveld, to frokost, to niste/termos, overnatting.
Ikke DNT Oslo medlemstillegg kr 150,-. Bli medlem i DNT

Oppmøte:
Onsdag, 25/3: kl. 17.00, DNT Oslo og Omegn, Storgata 3, tredje etasje. Avslutter denne dagen kl. 21.00.
Fredag, 27/3: kl. 1543, tog fra Oslo S til Finse (husk å bestille din billett). Vi går direkte ut til nattorientering. Det fins en tog til Finse kl 1203, den som ønsker kan ta den for å rekke middag (ikke inkludert i prisen)

Avreise:
Kurset avsluttes søndag 29/3 kl. 1800 på Finsehytta.
Toget går kl. 1819 med ankomst Oslo S kl. 2227 (husk å bestille din billett).

Utstyr:
Ta med sovepose, liggeunderlag, spade og vindsekk. Ta også med lakenpose til overnatting på Finsehytta. Utvørne tar med klær som tåler vær og vind, da mye av kurset vil bli holdt utendørs. Ta med eget kompass (obligatorisk), skrivesaker og minimum en god hodelykt (med ekstra batterier). Det anbefales å ta med varme klær som kan tas fort av og på underveis (eks. stor dunjakke), fordi det kan bli mange og lange stopp underveis. Skistøvlene bør også være store nok for å holde best mulig på varmen. Vi har mange, og noen ganger lange, stopp underveis.

Turkart Finse 1:50000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Annet:
Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNT Nettbutikken.

Generell informasjon:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer

Instruktør:
Har du noen sprøsmål kan du gjerne ta kontakt med: Jørn Brynstad, jorn@brynstad.no eller Claudia von Gostomski, cvg@dntoslo.no  

 

SPØR VÅR TURINFORMASJON
Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon
Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på e-post: turinfo@dntoslo.no.


BOOKING
For booking, klikk på dato øverst til høyre

Trygg og sikker orientering i vinterfjellet (for turledere)

Har du noen gang hatt følelsen av å ikke ha kontroll på hvor du er eller oppdaget at her kommer jeg jo ikke ned? Da er du en av oss; ...