#NattiNaturen - Hengekøye/tretelt tur i Maridalsalpene 🌲🛌🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
18. mai 2019 kl. 12:15
Til dato
19. mai 2019 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Naturreservat, Nærtur, Hengekøye, Dnt2645, #Nattinaturen, Maridalsalpene, Tretelt, Mellomkollen
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Kjenner du nærområdet dit? Bli med på en fottur over Barlindåsen og gjennom Maridalsalpene med en overnatting i "luftige høyder" 🌲🛌🌲kun en steinkast rett utenfor Oslo. I løpet av denne helgen står ikke mindre enn 8 (lette) topper på turprogrammet, med høydepunkter som "Mellomkollen naturreservatet", "Gammel hesteveien", Rollveien, Øyungen og eventyrskogen.

Turen passer både nybegynnere og erfarne friluftslivsmennesker i alderen 26-45 år som ønsker å treffe likesinnet folk som er glad i å oppleve naturen i nærområdet.

Aktivitetsbeskrivelse

Vi møtes på parkeringsplassen på Skar i Maridalen kl. 12:15 på lørdagen. Vi går en del langs bilveien, og så gjennom lett skogsterrenget opp til Barlindåsen (407 moh), der vi nyter herrlig utsikt over Maridalen og Oslofjorden mens vi tar en god matpause. Veien fører oss videre bratt ned til Snippen (kanskje vi treffer rester av sivilisasjonen der?). Via den "Gammel hesteveien", en slags heste-autobane fra gamle dager, kommer vi oss opp på "topp-nivå" igjen. Maridalsalpene ligger nå som en perlekjede foran oss, med høyder mellom 500-537 moh. Fra Movatn er det 3-4 kneik vekselvis med flatere passager. På en av kollene slår vi leir, d.v.s. plasserer oss inni trærne for overnatting. Kankskje du ønsker å besøke de omliggende toppene (for å krysse av toppene på listen din), eller bare å vile og nyte utsiken ned til byen, fjorden og Maridalen, samt solnedgangen.

På Søndagen, etter vi har klatret ut av køyene om morgen, lagre vi ordentlig frokost mens vi ser på sola som klatrer opp over miljøhovedstaden og Indre Oslofjord. Deretter beveger vi oss igjen fra "fjell" nivået til lavtlandet, og går via Rollveien forbi Tømtehytta og Sellanrå turisthytta til siste kollen, Øyungskollen (422 moh). På flere steder har man meget flott utsikt over Øyungen, Maridalen og deler av Sør-Nordmarka. Med forhåpendligvis gode minner i bagasjen tusler vi ned Øyungen, der vårfuglene få mulighet til bading. Fra der følger vi Skarselva ned til turens utgangspunkt ved Skar parkeringsplassen igjen.

💡 Vi overnatter ute i hengekøye eller i tretelt. Alternativt ta med telt eller bivak om du ønsker det. Vi tar med primus og kan lage varm vann, men husk at vi kan ikke lage bål (vi er i et naturreservat, også er det bålforbud), derfor klær deg godt etter værforholdene særlig i hengekøye. 

Oppmøtested og turslutt

Forran busskuret ved parkeringsplassen på Skar i Maridalen (se kartet nedenfor).

Ankomst

Offentlig transport: Bus linie 51 Maridalen. Siste busholdeplassen på "Skar". Sjekk Ruter for tider. Ankomst lørdag 12:14.

Privatbil: det finnes gode parkeringsmuligheter. Parkering er gratis.

Turlengden og -varighet

Dag 1: totalt ca. 9 km (derav i begynnelsen 4 km på bilvei, deretter 5 km på sti og skogsbilvei).

Dag 2: Totalt ca. 6 km (derav 4 km sti og 2 km skogsbilvei).

Varighet 1.5 dager inkl. overnatting. 

Vansklighetsgrad

Turen er middels krevende. Det er viktig at du ikke pakke tyngre enn det du vet du kan bære. Vi går mye på sti. 

💡 Det er to motbakker på Lørdagen. Stigninger kan føles som krevende for enkle med (for) stor oppakning. Derfor pakk effektivt og lett. Noen kneik ligger nok rett foran både en lengre matpause (oppe på Barlindåsen) og før overnattingen (oppe i Maridalsalpene). Hver stigning er på ca. 200 høydemeter. Vi tar og har god tid til å komme oss opp.  På Søndag går det mest nedover igjen; noen passager mot slutten er bratt med ikke farlige. Hvis det er våt kan det være glatt på steinene. Se bilderkarusellen nedenfor der høydeprofilene vises.

Siden vi ikke kan lage bål kan det evtl. være kjølig om kvelden avhengig været. Følge derfore værmeldingen og klær deg tilsvarende godt men klukt og effektivt.

Ta med

 • Hengekøye og regntarp eller et tretelt. Alternativt lett telt eller bivak. 
 • Varm nok sovepose, tykk liggeunderlag/isolering tilpasset din hengekøye.
 • Solid fottøy! Det anbefales fjellstøvler (ingått, ikke helt nye) og ikke løypesko. Ullsokker for både gåing og overnatting er lurt. Sett på "tapen" på FØR turen om du vet at du evtl. har problematiske områder.
 • Kle deg varmt nok for overnatting i hengekøye. Sjekk gjerne pakkelister ved (https://www.dnt.no/pakkeliste/) og værmelding før turen. Det som anbefales er god ull, fleece, dun, votter og lue til overnatting. Husk regnklær.
 • Primus: Vennligst angi om du har primus og kan evtl. dele brenneren med andre. Turlederen stiller gass og brenneren sine til rådighet. 
 • Badetøy (om du vil)
 • Kniv, kop, gavel, skjer, tallerken. 
 • Hodelykt samt oppladet/ nye batteri.
 • Toalettsaker og andre personlige gjenstander etter behov. Ikke glem dopapir.
 • Antimuggmiddel. Evtl. medisin om du vet at du er allergisk mot stikk av bier/veps.
 • Ikke pakk tyngre enn det du vet du kan bære.

Forpleining

Ta med din egen mat og drikke for hele turen. Ikke glem "snaks" til pausene. Gjerne noe godt drikke for kvelden.

💡 Rent drikkevann kan være utilgjengelig i området, derfor ta med nok til ditt eget forbruk. For en turmat pose trenger du  kun 0.5L vann. Underveis er det mulig for å fylle flaskene fra bekkene (på eget ansvar).

Turlederne tar med 

 • Førstehjelpsutstyr
 • Camping gass (til felles bruk)
 • Turlederne stiller sitt kokeutstyr, dvs. brenner, gass, tang, til rådighet

Betaling 

Turen er gratis.

Viktig

Mer info sendes ut når det nærmer seg turdato. Det kan forekomme endringer i turprogrammet p.g.a. vær eller etter deltakeres ønsker.

Turkart

Oslo Nordmarka 1:50.000. Turlederne har kart med seg. 

Påmelding

Trykk på den røde "Meld deg på!" knappen i høyremargen på DNT nettsiden. Påmelding via Facebook gjelder imidlertid ikke. Turen er begrenset til 10 deltakere. 

Spørsmål om turen

Til epost-adresse carsten-schwermer@gmx.de eller hilde.barkenes@gmail.com

#NattiNaturen - Hengekøye/tretelt tur i Maridalsalpene 🌲🛌🌲 (DNT Oslo 26-45 år)

Kjenner du nærområdet dit? Bli med på en fottur over Barlindåsen og gjennom Maridalsalpene med en overnatting i "luftige høyder" 🌲🛌🌲kun en steinkast rett utenfor Oslo. I løpet av denne helgen står ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Hilde Barkenes
 • Carsten Ulrich Schwermer