NF Veilederkurs Klatreinstruktør Høyfjell - Hurrungane

Kurs

Fra dato
7. august 2019 kl. 09:00
Til dato
11. august 2019 kl. 16:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Instruktørkurs, Instruktørutdanning, Klatrekurs, Veilederkurs
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12307
Dette arrangementet er over!

Ønsker du å gå videre med instruktørutdannelsen? Dette er det avsluttende kurset i NF klatreinstruktør 1-utdanningen, da spesielt rettet mot høyfjellet. Ved bestått kurs vil du kunne være instruktør på blant annet våre klatrekurs og fjellsportskurs som holdes i fjellet. 

Søknad
Søknadsfrist er 27. Juni: Søknaden, inkludert NF loggbok, sendes til DNT fjellsport Oslo frivillig@dntoslo.no

Den norske turistforening har årlig en mengde kurs i lavland og høyfjell, og vi trenger flere dyktige og kvalifiserte klatreinstruktører. Å jobbe som instruktør har mange positive sider. Du treffer hyggelige folk som har samme type interesser som deg selv, og som trives utendørs og i fjellet. Du treffer også andre dyktige instruktører både i ditt eget og andre miljøer. Sist, men ikke minst; du får muligheten til å inspirere andre til å drive med spennende og bratt friluftsliv. Høres dette ut som noe for deg, ser vi frem til å motta din søknad om deltakelse på instruktørkurs.

 

Kursbeskrivelse
Kurset skal bevisstgjøre og forberede deltakerne på den kommende rollen som klatreinstruktør og veileder i høyfjellet.  På kurset blir det gjennomgått pedagogiske tilnærminger til ulike situasjoner på klatrekurs i høyfjellet samt på kameratredningskurs. Veilederkurset skal også være en praktisk eksamen hvor deltakerne skal vise at de har nødvendig forståelse, kunnskap og egenferdighet innen sikkerhet, sikringsarbeid, klatreteknikk, lederskap og formidling samt vise at de har initiativ og driv nok til å fungere som instruktør både i lavlandet og i høyfjellet. 

Du finner mer informasjon om kursinnhold i Nasjonal Standards kursbeskrivelse og temalister for veilederkurs klatring, fra side 44.

Kurset holdes blant tinder og breer på Sognefjellet og i Hurrungane.  Vi vil oppholde oss for det meste på tur der vi legger opp til øvelser og diskusjoner rundt veilederrollen. Noen stikkord er instruktør– og førerrollen, føring, HMS (helse, miljø og sikkerhet), formidlingsteknikker, de kloke veivalgene, klatreteknikker i alpint lende, kameratredning tilpasset høyfjellet (både bre og fjellredning), bivuakk, skade i høyfjellet, naturkunnskap og naturvennlig ferdsel i fjellet.

Gjennom hele kurset vil du ha en løpende, muntlig vurdering fra instruktørene hvor du vil få tilbakemelding om sikkerhet, egenferdighet, formidlingsevne og lederegenskaper. Dette vil til slutt bli utgangspunktet for den avsluttende samtale og skriftlig vurdering.

 

Forkunnskaper/opptakskrav

  • Fylt 18 år ved kursest begynnelse.
  • Gjennomført metodekurs klatring (i løpet av de siste 3 årene).
  • Dokumentert assistentpraksis etter kravene (se avsnitt 9.4 NF standarden).
  • Minst 2  års  erfaring  med  leding  på  flertaulengders  ruter  i  høyfjellet  (jf  9.5.1)  i  ulike områder. Aktiviteten skal innbefatte en betydelig andel flertaulengders ruter på naturlige sikringer.
  • Dokumentert erfaring fra alpint terreng, inkludert bre og isklatring.
  • Gjennomført flere turer med overnatting ute, sommer og vinter.
  • Grunnleggende førstehjelpkunnskap kreves før godkjenning.

 

Søknad
Søknadsfrist er 27. Juni

Søknaden, inkludert NF loggbok, sendes til DNT fjellsport Oslo frivillig@dntoslo.no

Husk å vær nøye med utfyllingen - da tar din søknadsbehandling kortere tid. Ved spørsmål om søknad eller loggbok, ta kontakt med Norsk Fjellsportforum

Gangen videre i søknadsprosessen er at DNT fjellsport Oslo sender søknadene videre til styret i NF som vurderer søknaden som godkjent/ikke godkjent. Deretter er det løpende opptak ved godkjente søknader. Kvalifiserte søkere som har søkt før fristen får førsteprioritet. Du kan også søke etter søknadsfristen og får da plass om du er kvalifisert og det fremdeles er ledige plasser. 

Søknadsskjema finnes her (dokumenter dine kurs og generelt erfaringsnivå)

Loggbok finnes her (dokumenter din egen klatreerfaring)

Oppmøte: 7. aug, kl. 09.00 på Turtagrø. 

 

Pris
Kursavgift: Kr 6069,-
Deltakerne overnatter i telt og betaler selv teltavgift. Man må også ha med egen mat. Mer info kommer nærmere kursstart.

Mulighet for refusjon av kursavgift: DNT Oslo og Omegn refunderer kr 1000,- per holdte klatrekurs for DNT Oslo og Omegn etter utdanning, totalt inntil 2/3 av deltakeravgiften. Refusjonsordningen gjelder med en tidsbegrensning på 5 år.

 

Velkommen som søker på DNT fjellsport Oslos instruktørkurs!

 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

 

NF Veilederkurs Klatreinstruktør Høyfjell - Hurrungane

Ønsker du å gå videre med instruktørutdannelsen? Dette er det avsluttende kurset i NF klatreinstruktør 1-utdanningen, da spesielt rettet mot høyfjellet. Ved bestått kurs vil du kunne være instruktør på blant annet ...