Førstehjelpskurs for instruktører og turledere i høyfjellet - Sognsvann

Kurs

Dato
16. mai 2019 kl. 17:00 - 21:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Kurs, Førstehjelpskurs, Instruktørkurs, Instruktørsamling, Fjellmedisin, Fjellsportinteresserte
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
12329
Dette arrangementet er over!

Velkommen til en sosial og faglig kveld utendørs for fjellsport-instruktører og turledere i høyfjellet, med tips og triks innen fjellmedisin kl. 17.00 - 21.30 ved Sognsvann. Kvelden består av førstehjelpsøving og opplæring, samt felles grilling. De første 10 påmeldte får plass.

Instruktør er friluftsmannen Magnus Wethal, ambulansearbeider og paramedic, samt fjellsportinstruktør og klatrer i NARG (Norske alpine redningsgrupper). Magnus er en aktiv person i DNT og sitter med stor innsikt i DNTs aktiviteter. Han har spesialisert et kurs rettet mot dere som er instruktører innen fjellsport-aktiviteter.

Ved spørsmål ta kontakt med Magnus (mobil: 90 58 69 29).

 

Program

Kvelden starter med felles grillmat som DNT fjellsport Oslo stiller med. Kurset varer en kveld utendørs ved Sognsvann, og er spesielt rettet mot situasjoner man som instruktør kan måtte håndtere i fjellet og på klatrefeltet. Kurset tilpasses deltakernes nivå og ønsker. Si ifra til Magnus dersom du ikke kan møte før klokka 18.

Hovedfokuset og målet med kvelden er at dere skal sitte igjen med grunnleggende kunnskap til å kunne behandle en alvorlig skadet på tur/kurs. Behandling av gangsår blir ikke kveldens tema, men derimot luftveistiltak, hjerte-lunge-redning og effektiv varme innpakking er noen av temane som vil gjennomgås.

Vel møtt til en læringsrik og sosial kveld.

 

Generell informasjon

Oppmøte
Kl. 17:00 ved bommen v. Olympatoppen
Ved svært dårlig vær flyttes kurset til DNT Oslo sine lokaler i Storgata.

Pris
Kr 99,- (bindende påmelding). Prisen inkluderer grillmat, men ta med egen drikke. Transport ordnes av den enkelte.

Utstyr

Liggeunderlag og varm bekledning som tåler bruk. Gjerne skum-liggeunderlag (hvis du har) og drikke.


Kart
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

Kontakinformasjon og vilkår

Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vårt Infosenter

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon sommer

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Nyhetsbrev og Facebook

Lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Førstehjelpskurs for instruktører og turledere i høyfjellet - Sognsvann

Velkommen til en sosial og faglig kveld utendørs for fjellsport-instruktører og turledere i høyfjellet, med tips og triks innen fjellmedisin kl. 17.00 - 21.30 ved Sognsvann. Kvelden består av førstehjelpsøving og ...