Kanotur i grenseland

Fellestur

Fra dato
28. juni kl. 18:00
Til dato
30. juni kl. 16:00
Alternative datoer

16. til 18. august 2019
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, , Padling, Kano
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung , Friluftshuset Sørenga
Turområde
Østfold (se kart)
Turkode
12407
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Bli med på kanotur i grenselandet mellom Norge og Sverige. Turen starter i Ørje, Norge og avsluttes i Tøckfors, Sverige.

Vi møtes på Høvleritomta på Ørje (Ørje Båtforening) på fredagen og gjør klar til tur. Her er det mulighet for å fylle vann og parkere biler. På Ørje er det også butikker for å gjøre de siste innkjøpene før turen starter. Alle er klar i båtene til kl. 19: 00 for en kort tur til Gapahuken litt lengre ned i Ørjeelva (600 m). Her slår vi leir første kveld. 

Lørdag morgen er vi klare til avreise kl 09:00 for å padle til Kirkebyøya for lunch. Turen er ca 7 km. Derfra fortsetter vi 10 km ned Øymarksjøen og tar inn til Vestre Otteid hvor vi laster kanoene opp på vogn. Her er det en transportetappe på 2 km til Østre Otteidvika, som skifter navn til Stora Le.

Neste etappe er 7 km padling til gapahuken på Trolløya som både ligger i Norge og i Sverige. Her er det middag og overnatting til søndag. 

Total turlengde lørdag 24 km. Plan B er å overnatte på Kirkebyøya 7 km, eventuelt plan C med overnatting Otteidvika 17 km. Planene er avhengig av deltagere, forhold og farvann på turen.  

På siste etappe er det tre tur mulige mål; fra Trolløya padler vi enten til Lennartsfors, som er en padletur på ca. 10 km, eller til Vestra Fågelvik, som er en padletur på 15 km eller hele veien opp til Töckfors Camping, som er en dagsetappe på 21 km. Valg av tur avhenger av hvilken plan som er valgt lørdag. 

Turens lengde kan varieres fra totalt 34 km til totalt 45 km avhengig av deltagere, forhold og farvann. Uansett passerer vi passerer vi grensen til Sverige på søndag.

Det blir felles frakt av kanoer, vest og årer på henger. Hengeren vil også være tilgjengelig for frakt av kanoer og utstyr fra Østre til Vestre Øtteid. Det vil bli ordnet transport fra avslutningsstedet tilbake til bilene på Ørje. 

3 dager
Alder: 16+ år 
Krav til deltakelse: Gjennomført introkurs i kano eller noe erfaring i kano. Det er vesentlig at du har noe erfaring fra før til å padle kano store deler av dagen.
Kanoer: DNT Oslo og Omegn har gode kanoer av merket Mad River Canoe. Disse er godt egnet til turen og har plas til to padlere og utstyr.

Pris:

Kr 1290,-. Dersom du er under 18 år gir vi en ungdomsrabatt på kr 300,-. Prisen inkluderer  lån og transport av kano, åre og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 350,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her

Oppmøte: Ørje. Fredag kl 18.

Avslutning: Tøckfors. Søndag ca. kl 16.

Veileder på dette kurset er Tore Rokkan. Tore er utdannet veileder gjennom Norges Padleforbund og har lang erfaring som instruktør og turleder i kajakk og kano.

Utstyr, bekledning

 • Padlejakke, shorts eller langbukse som tåler å bli våt
 • Joggesko(som kan bli våte) eller våtsko
 • Ullundertøy
 • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset og i lunsjen hvis du blir kald
 • Vann på drikkeflaske 
 • Mat for alle dagene og litt energipåfyll i småpauser
 • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen
 • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, håndkle og badetøy er også fint å ha med etter behov og værmelding.
 • Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør oppmøte med oppdatert informasjon
 • Telt, sovepose, liggeunderlag, kokeutstyr etc.
 • Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.   

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager. 

 

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på
e-post:kajakk@dntoslo.no

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kanotur i grenseland

Bli med på kanotur i grenselandet mellom Norge og Sverige. Turen starter i Ørje, Norge og avsluttes i Tøckfors, Sverige. Vi møtes på Høvleritomta på Ørje (Ørje Båtforening) på fredagen ...

Kontaktinformasjon: