GPS kurs - Oslo, Sørenga

Kurs

Dato
20. februar 2019 kl. 19:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Gps-Kurs, Gps,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turkode
12413
Dette arrangementet er over!

GPS – hva er det og hvordan kan man bruke det!

Pris: 450,-. For ikke-medlemmer kommer et tillegg på 100 kr.

Ta gjerne med egen GPS hvis du har. Det er ikke et must å ha med dette.

GPS kan være et svært nyttig hjelpemiddel i tillegg til kart og kompass, men hvordan bruker du dette på tur? Vi ser på muligheter, begrensinger og problem ved GPS og GPS navigasjon. Vi lærer om hva GPS er og hvordan det fungerer. Vi begynner helt fra nybegynner nivå men i kurset tar vi også opp ting som kan være ny kunnskap for den som tidligere har brukt GPS. Kurset omhandler bruk i bynære strøk, i marka, på fjellet, på toppturer og på bre. 

 

Kurset er en introduksjon til den som savner erfaring med GPS og kanskje står i begrep å kjøpe en. Har du brukt den kun for å kikke på kartet hvor du er, kan kurset gi deg tips på hvilke andre muligheter GPSen gir. Er du litt viderekommen i bruk av GPS trur vi fortsatt at du kan få ytterliggere idéer og tips på nye måter å bruke din GPS.

 

Vet du forresten at GPS egentlig står for et av de ulike satellitt navigasjonssystemer som brukes i de «dingser» vi til daglig kaller GPS-mottakere.

 

Temaer som vi blant annet snakker om:

Satellitt navigasjon – hva er det og litt om hvordan det fungerer

Grunnleggende funksjoner og oppsett

Satelittnavigasjon v/s kart og kompass

Navigere med kartpunkter

Navigere etter spor

Unnvike skredterreng

Bruk av web-baserte støtteprogram for ruteplanlegging og evaluering av turer og trening

 

Peter Mikosch-Warren har en bakgrunn som offiser i svenske spesialstyrker. Han er NF skredinstruktør og kursleder innen DNT. Han har de siste åren ledet DNT Oslos sommer- og vinterturlederkurser. Han har mangeårig erfaring som sommer- og vinterturleder. Driver aktivt med fjell i ulike former, kajakk og brevandring.

Kontaktinformasjon: