Hardangervidda 55+

Fellestur

Fra dato
7. juli kl. 10:00
Til dato
12. juli kl. 19:07
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda, Rondane (se kart)
Turkode
12364
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for deg som vil gå fra hytte til hytte med lett sekk på ryggen. Turen går i et åpent og friskt landskap fra sør til nord på Hardangervidda, med overnatting på betjente DNT-hytter. Terrenget er til dels lettgått med vakker utsikt mot Hårteigen, Hallingskarvet og Hardangerjøkulen i finvær. Vi avslutter turen med 2 netter på DNT-hytta Krækkja.

Program

Dag 1: Ankomst Kalhovd (1100 moh)
Oppmøte på Oslo bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra. Turleder møter dere ved plattformen. Avreise med buss VY 1 fra Oslo Bussterminal kl. 10.00 til Notodden. Videre med buss NW 185 kl. 12.20 til Mæl. Ekstrabuss fra Mæl kl. 13.15 til Kalhovd, ankomst ca. kl. 14.15. Kort tur i området rundt hytta før middag. Om kvelden blir det en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2 Kalhovd - Mårbu (1130 moh), ca. 17 km
Turen går opp lia og nordover opp på Mårsbrotet med flott utsikt. Ned til Uppnesåi som steingåes og videre nordvestover forbi Oppnestjønni. Så opp over vestre utløper av Oppnesfjellet og over Syvrenuten like øst for toppen. Videre ned til Syvra, som kan føre til vading ved stor vannføring. Videre langs østsida av Mår fram til Mårbu.

Dag 3: Mårbu - Rauhelleren (1221 moh), ca. 21 km
Mot nordvest og på sommerbru over Skjorteåe og forbi stidelet til Lågaros. Videre forbi Søre Kosadalssætre og opp Grøntjønndalen. Slepa mellom Lågaros og Solheimstulen krysses ved Krosvasshovda. Fin utsikt. Slakt ned til Lågen og stidelet til Lågaros. Videre mot nordvest over Lågen på helårsbru ved Festningstjønne og opp Reinvassdalen og til stidelet til Ulvelilægeret og Solheimstulen og ned til helårsbrua over Djupa ved Hansbu. Mange klopplagte partier over myrene her. Til stidelet til Heinseter og Åan på nordsida av Djupa og så sørvestover til Rauhelleren.

Dag 4: Rauhelleren - Skaupa - båt over Halne - Krækkja (1161 moh), ca. 16 km
Lettgått rute. Opp under Raudhellerskoran med fint ekko og muligheter for å se fjellvåk. Forbi stidelet til Stigstuv og over mot Tormodbrotet der Store Nordamannsslepa krysses. Videre over Skyttarbudalen og Selstjønndalen til stidelet til Slepa og Hein. Mange klopplagte partier over myrene her. På sommerbru over Sevra. Båt fra Skaupa kl. 13.45 til Halne. Fra Halne fjellstue på umerka sti opp et trangt gjel og inn på T-ruta fra Stigstuv og Dyranut. Videre på vestsida av Halnekollen og ned forbi stidelet mot Kjeldebu. På sommerbru over elva mellom Drageidfjorden og Storekrækkja. Ned gjennom et lite skar til stidelet til Finse. Herfra et kort stykke til Krækkja.

Dag 5: Dagstur ut fra Krækkja
Mange fine muligheter for dagsturer ut fra hytta. 

Dag 6: Hjemreise Krækkja - Oslo
Etter en god frokost pakker vi sekkene for siste gang på denne turen. Til fots fra Krækkja til Fagerheim, ca. 5 km. Videre med ekstrabuss kl. 14.00 til Geilo. Tog fra Geilo kl. 15.16 til Oslo S, ankomst ca. kl. 19.07.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris: 
Kr 7107,- fra Mæl/til Geilo
Kr 8315,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: rød/blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet: Ta med lakenpose. Ta med matpakke til reisedagen.

Selvbetjeningshytter
Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart 1:100 000 Hardangervidda øst, eller 1:60 000 Hardangervidda øst (DNT Telemark) og 1:50 000 Skarverennet.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Kalhovd
Mårbu
Rauhelleren
Krækkja

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Hardangervidda 55+

Dette er turen for deg som vil gå fra hytte til hytte med lett sekk på ryggen. Turen går i et åpent og friskt landskap fra sør til nord på ...

Kontaktinformasjon: