Rondane på langs 55+

Fellestur

Fra dato
30. juni kl. 08:02
Til dato
5. juli kl. 15:03
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12372
Dette arrangementet er over!

Gi deg selv en skikkelig fottur i hjertet av Rondane! I løpet av turen besøker vi de populære hyttene Rondvassbu, Øvre Dørålseter, Haverdalseter og Grimsdalshytta. Dagsturene går i vakkert landskap med variert terreng og flere av Rondanes kjente topper passeres. Dette er en hytte til hytte-tur uten for krevende dagsetapper.

Program

Dag 1: Ankomst Rondvassbu (1173 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Tog fra Oslo S kl. 08.02 til Otta. Videre med buss kl. 12.00 til Spranget. Til fots til Rondvassbu, ca. 6 km.Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2 Rondvassbu - båt over Rondvatnet - Øvre Dørålseter (1070 moh), ca 12 km
Vi tar båten fra Rondvassbu kl. 09.00 til nordenden av Rondvatnet. Herfra nordover forbi de to Bergedalstjønnen og opp til stidelet til Bjørnhollia nordøst for tjernene. Ruta videre er lagt om og går nå på østsida av Bergedalsbekken ned til Døråe. Ikke over elva her, men østover på sørsida av elva forbi stidelet til Høgronden. Så over Døråe på helårsbru og forbi stidelet til Høvringen og opp til setrene.

Dag 3: Øvre Dørålseter - Haverdalseter (1040 moh), ca. 13 km
Første del på Rondanestien. Opp i det dype skaret Dørålsglupen, mye ur med delvis hellelagt sti. Forrevne og trolske fjellsider. Ned til Haverdalen og over elva på helårsbru. Ca. 200 meter vest for brua stidele for Rondanestien til Grimsdalshytta. Fra stidelet mot vest i småskog på nordsida av Haverdalsåe til Haverdalseter.

Dag 4: Haverdalseter - Grimsdalshytta (1000 moh), ca. 11 km
Opp langs Gravbekken, først på sørsida så på nordsida av bekken. Ved utoset av Storrvatnet stidele til Høvringen. Vannet var opprinnelig ei myr med et tjern i nordenden, men ble demt opp i 1956 av hensyn til fisket. Mange dyregraver rundt vannet og omkring Gravhøe, bl.a. ved stien i skaret før nedstigninga til Grimsdalen. Skilt ved stien viser til massefangstgrav på nordsida av Gravbekken. Nordover fra vannet og over et lite skar og ned gjennom lia til stidelet til Dørålseter og på helårsbru over Grimse. Bort til veien og opp til Grimsdalshytta.

Dag 5: Dagstur ut fra Grimsdalshytta
Mange fine muligheter for dagsturer ut fra hytta. Kanskje en tur til Kattuglehø? Eller kansje du ønsker en deilig avslappende hviledag i fine omgivelser?

Dag 6: Hjemreise Grimsdalshytta - Oslo
Etter en god frokost pakker vi sekkene for siste gang på denne turen. Ekstrabuss kl. 09.30 fra Grimsdalshytta til Dombås. Videre med tog kl. 10.57 til Oslo S, ankomst ca. kl. 15.03. 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris: 
Kr 6694,- fra Spranget/til Dombås
Kr 8163,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet: Ta med lakenpose. Ta med matpakke til reisedagen.

Selvbetjeningshytter
Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Rondane nord , 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Rondvassbu
Øvre Dørålseter
Haverdalseter
Grimstadhytta 

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Rondane på langs 55+

Gi deg selv en skikkelig fottur i hjertet av Rondane! I løpet av turen besøker vi de populære hyttene Rondvassbu, Øvre Dørålseter, Haverdalseter og Grimsdalshytta. Dagsturene går i vakkert landskap ...