Dovrefjell - moskussafari og Snøhetta 55+

Fellestur

Fra dato
12. august 2019 kl. 08:02
Til dato
16. august 2019 kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Snøheim
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
12366
Dette arrangementet er over!

Hvis du ikke har vært på Snøheim enda, har du sjansen nå! Er vi heldige, blir det både topptur til Snøhetta og «møter» med moskus, i tillegg til vakker utsikt og åpent landskap. Vi besøker selvbetjeningshytta Reinheim, før vi avslutter turen på Kongsvold fjellstue, med moskussafari og kanskje moskus med i «bagasjen» hjem? Vi legger også inn et besøk på Norsk villreinseter og tar turen innom

Program

Dag 1: Ankomst Snøheim (1474 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for  å finne ut hvilken plattform toget går fra.
NB!  Pga. arbeider på jernebanen vil det bli buss for tog fra Oslo SAvreise vil bli en halv time tidligere enn togavgangen som tidligere var oppgitt.  Avreise kl 07.32  med buss fra Oslo S til Lillehammer og videre med tog til Hjerkinn. Møt opp i god tid! 

Tur til Viewpoint Snøheim. Videre med buss kl. 16.30 til Snøheim, ankomst ca. kl. 17.00. Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre

Dag 2: Dagstur fra Snøheim og bestigning av Snøhetta (2286 moh)
Idag er dagen kommet for å bestige selveste Snøhetta. Toppen er virkelig en flott tur der den starter med bred og "kongelig" sti helt opp til foten av fjellet. Deretter noe stor ur før det slaker ut mot toppen igjen. Og for en utsikt! Nyt dagen. Vel ned ved hytta blir det middag og sosialt i peisestua. 

Dag 3: Snøheim - Reinheim, selvbetjent (1340 moh) ca. 7 km
Idag blir det nesten hviledag til Reinheim. En kort tur direkte til neste hytte og dermed muligheter for å ta en litt roligere morgen, eller ta en ekstra avstikker om været tillater det. Muligheter for å se moskus er tilstedeværende i dag.

Dag 4: Reinheim - Kongsvold Fjellstue (900 moh), ca 15 km
Vi går østover på nordsida av Stropla til samløpet med Kaldvella og på sommerbru over Kaldvella. Moskus holder ofte til i Kaldvelldalen. Videre ned Stroplsjødalen på nordsida av Kaldvella. Etter hvert dreier stien østover langs foten av Vesl-Nystugguhøa. Ved stidele til Kongsvoll stasjon sørøstover. Ned til skoggrensa og videre på traktorvei ned til Kongsvold Fjeldstue.

Dag 5: Moskussafari - Hjemreise Kongsvold - Oslo
Idag er dagen da vi skal på moskussafari, og i følge med moskus-guide går vi inn i vakre Stroplesjødalen der vi vet moskusen koser seg godt. På ettermiddagen tar vi tog fra Kongsvoll kl.15.24 til Oslo S, ankomst ca. kl. 20.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6858,- fra/til Hjerkinn
Kr 8512,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: blå/rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet: Ta med lakenpose. Ta med matpakke til reisedagen.

Selvbetjeningshytter
Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Dovrefjell-Snøhetta, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Snøheim
Reinheim
Kongsvold

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Dovrefjell - moskussafari og Snøhetta 55+

Hvis du ikke har vært på Snøheim enda, har du sjansen nå! Er vi heldige, blir det både topptur til Snøhetta og «møter» med moskus, i tillegg til vakker utsikt og ...

Kontaktinformasjon: