Avlyst Aurlandsdalen fra fjord til fjell 55+

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 08:25
Til dato
6. september kl. 14:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Aurlandsdalen, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen, Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
12370
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Mange har gått ned Aurlandsdalen, men å gå denne ville og vakre dalen opp, det er det nok ikke så mange som har gjort. Dette blir en opplevelser som dere sent vil glemme. Stien er spennende! Det er ufattelig at en slik trang og vill dal som Aurlandsdalen kan inneholde så mye vann, planter, jettegryter, støler, broer, vakker utsikt og spektakulære tråkk. Denne dalen blir man aldri lei av å gå. Vi starter ved Sognefjorden i Flåm før vi vandrer oppover Aurlandsdalen fra Vassbygdi til Geiterygghytta på 1200 meters høyde. En tur med storslåtte Flåmsbanen får vi også med oss.

Program

Dag 1: Ankomst Fretheim hotell
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Tog fra Oslo S kl. 08.25 til Myrdal. Videre ned Flåmsbanen kl.13.27 til Flåm, ankomst  kl.14:25. Rusletur i Flåm før middag på Fretheim Hotell. Om kvelden blir det en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2: Vassbygd - Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø (820 moh), ca 13 km
Etter frokost pakkes en lett dagstursekk før vi tar buss/ekstrabuss fra Flåm kl 08.15 til Vassbygd, ankomst ca kl 08.45. Nå skal vi gå opp Aurlandsdalen. Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Det er en vandring gjennom natur og kultur. Fra Vassbygdi går den ville og vakre Aurlandsdalen opp til Østerbø, lengst om Bjørnstigen og Høgste varden. 

Dag 3: Aurlandsdalen Turisthytte - Steinbergdalen - Geiterygghytta (1229 moh), ca 11 km
Vi trenger kanskje en litt kortere tur i dag og velger å ta buss til Steinbergdalen før vi går de siste kilometrene til Geiterygghytta. Buss fra Østerbø kl 09.15 til Steinbergdalen, ankomst kl 09.25. Over Tverrelvi og på skrå bratt opp dalsida. Langs bekken opp mot Brebakka, over høyde 1391 så slakt nedover på vestside av Bolhovd og over Rossdøla. Slak nedstigning til stidele mot Hallingskeid og langs anleggsveien sørøstover til Geiterygghytta.

Dag 4: Dagstur fra Geiterygghytta
Etter en deilig frokost, møtes vi på tunet for tur. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Kort, rolig tur for de som liker det og litt lengre tur for de som ønsker litt mer utfordring. Hva med et besøk til Jaja-benken? Eller en tur innom en fredlaus sin gamle hule?  Mulighetene er mange og vi bestemmer kursen på tunet. Jettegrytene svinger vi forbi denne dagen. 

Dag 5: Hjemreise Geiterygghytta - Oslo
Etter frokost pakker vi sekkene våre for siste gang på denne turen. Vi går til fots fra Geiteryghytta til Geiteryggtunnelen øst, ca. 3 km på grusvei. Ekstrabuss fra Geitryggtunellen øst kl. 09.40 til Ål. Videre med tog kl. 11.14 til Oslo S, ankomst ca. kl. 14.45.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7679,- fra Flåm/til Ål
Kr 9591,- fra/til OsloIkke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Bagasjetransport.Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Fretheim hotell
Aurlandsdalen Turisthytte 
Geiterygghytta

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Aurlandsdalen fra fjord til fjell 55+

Mange har gått ned Aurlandsdalen, men å gå denne ville og vakre dalen opp, det er det nok ikke så mange som har gjort. Dette blir en opplevelser som dere ...

Kontaktinformasjon: