Kajakk Grunnkurs Langøyene

Anbefalt tur! Se flere

Kurs

Fra dato
18. mai 2019 kl. 10:00
Til dato
19. mai 2019 kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Kajakk, Oslofjorden, Hyttetur, Kajakkurs, Turkatalogen2017
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
12376
Dette arrangementet er over!

Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt og overnatting i DNT Oslo og Omegns kajakksted på Langøyene i Oslofjorden.  Kurset gir våttkort og er en introduksjon i bruk av havkajakk. Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi på tur ut fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser.

 

2 dager
Alder: 16+ år  Klikk her for egne grunnkurs for 16-30 år
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.

Kursbeskrivelse:

Kurset gir deg grunnleggende kompetanse i bruk av havkajakk med tilhørende utstyr. Kurset er andre trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere.

Kurset tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning.  Du lærer å løfte, bære og sjøsette kajakken. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt å gå rundt. Blant annet øves det på å gå inn og ut av kajakken, bruk og tips for å kunne padle på en trygg måte, selvredning og kameratredning. går over to dager, ofte med mest instruksjon den første dagen, og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen hvor vi kan gå i land på flere av Oslofjordens øyer for pauser og lunsj. Etter en grunnleggende opplæring padler vi avgårde utover fjorden og rundt øyene, hvor vi underveis trener på å drive redningsøvelser og videre kursing utover lørdag og søndag. Overnatting i DNT-hytta på Langøyene.

Deltakerne får våttkort etter endt kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund, og er den som utsteder våttkortet.

Pris:

Kr 3000,- Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakker, åre, spruttrekk, vest og hytteovernatting fra lørdag til søndag på Langøyene. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 400,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her. MERK! Kursavgiften inkluderer ikke transport tur/retur Langøyene, dette må deltakeren dekke selv.

Oppmøte:

Oppmøte er kl. 10.00 ved vårt kajakksted på Langøyene. Dette korresponderer med båt fra Rådhuset. Les mer om båttransport fra Rådhuset her.

På Langøyene følger du grusveien fra brygga mot stranda på den andre siden. Du finner et rødt lagerhus på venstre side av veien merket med DNT skilt. Dette er vårt kurssted og kurslederne møter deg der.

Se kart lenger nede på siden

Avslutning: Kurset avsluttes på Langøyene søndag ca. kl 16.50. Vi legger opp til felles retur med båten.

Utstyr, bekledning, mat og drikke:

Nedenfor finner dere anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Ullundertøy (trøye og stillongs), eventuelt ullsokker/sandaler, har du våtdrakt og våtsko, vil vi nok anbefale det.
  • Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov.
  • Ta med deg klesskift, bukse og genser til bruk på land, slik at du holder deg tørr og varm under hele turen. Det kan bli kaldt på kveldene så beregn litt ekstra varme klær.
  • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, toalettsaker, håndkle og badetøy er også fint å ha med.
  • Ta også med sovepose, samt laken og putetrekk til bruk i sengene på hytta.
  • Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør 2-3 dager før kursstart med oppdatert informasjon for ditt aktuelle kurs.

Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.   

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med tørrmat og pålegg til alle målstider samt middag til lørdag kveld. DNT stiller med varm grill så noe som egner seg for grilling kan jo anbefales. Husk å medbringe  mye drikke, minimum 3 liter. NB! Det er ikke drikkevann på Langøyene og det anbefales å ta med nok drikke til begge dager, selv om det på noen av hyttene er mulig å fylle på vann.


Ta med egen mat og drikke til måltider og energipåfyll begge kursdagene. Ta med vann/drikke og gjerne også noen energibars eller annet for småpauser. OBS! det er ikke drikkevann på Langøyene.

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon:Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.


SPØR VÅR TURINFORMASJON

Har du spørsmål angående kurset, om kart eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår Turinformasjon: 

Telefon: 22 82 28 02, mandag til fredag mellom kl 08.30 og kl 16.00 eller på e-post:kajakk@dntoslo.no

Booking

For booking, klikk på dato øverst til høyre.

Kajakk Grunnkurs Langøyene

Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt og overnatting i DNT Oslo og Omegns kajakksted på Langøyene i Oslofjorden.  Kurset gir våttkort og er en introduksjon i bruk av havkajakk. ...

Kontaktinformasjon: