Femundsmarka - Røros med Elden-spelet

Fellestur

Fra dato
29. juli 2019 kl. 09:00
Til dato
2. august 2019 kl. 21:26
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur, Elden-Spelet
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12373
Dette arrangementet er over!

Femundsmarka byr på vakker villmark, med trolsk furuskog, flotte elver, åpent og lettgått turterreng og Store Svuku (1415 moh.). Midt i dette landskapet ligger Svukuriset, en idyllisk fjellgård og et perfekt utgangspunkt for gode turer. Det blir båttur på Femunden og en spennende avslutning med «Elden-spelet» i spektakulære omgivelser midt i verdensarvbyen Røros. På Røros blir det også guidet byvandring og omvisning i Røros kirke.

Program

Dag 1: Ankomst Svukuriset (830 moh.)
Oppmøte på Oslo Bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra.  Avreise med ekstrabuss kl 09.00 til Elgå. Til fots til Svukuriset, ca 8 km. 

Dag 2-3: Dagsturer ut fra Svukuriset 
Flotte tilrettelagte dagsturer, der turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring. En av dagene prøver vi oss opp på Store Svuku (1415 moh.) dersom været tillater det.

Dag 4: Svukuriset - Haugen - Røros - Elden-spelet
Til fots fra Svukuriset til Haugen  ca. 10 km. Bagasjetransport. Båt fra Haugen kl. 14.30 over Femunden til Synnervika. Videre med buss kl. 17.00 til Røros. Ankomst Røros Hotell ca. kl. 18.00. Middag. På kvelden gjør vi oss klare for Elden-spelet  som spilles ute bak Slegghaugan, starter ca. kl. 21.30. Tilbake på Røros Hotell blir det nattmat og tid til å fordøye utflukten og spelet. 

Dag 5: Hjemreise Røros - Oslo
Etter en god frokost blir det guidet byvandring og omvisning i Røros kirke fra kl. 10.00 - 12.00. Resten av dagen koser vi oss i Røros. Avreise med tog fra Røros kl 16.20 med togbytte på Hamar og videre til Oslo S, ankomst 21.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7.914,- fra/til Elgå/Røros
Kr 9.865,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: blå/grønn
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Sengetøy/håndkle er inkludert. Bagasjetransport. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Femunden Nord, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Svukuriset
Røros Hotell

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Femundsmarka - Røros med Elden-spelet

Femundsmarka byr på vakker villmark, med trolsk furuskog, flotte elver, åpent og lettgått turterreng og Store Svuku (1415 moh.). Midt i dette landskapet ligger Svukuriset, en idyllisk fjellgård og et ...

Kontaktinformasjon: