Jotunheimen - Bukkelægret og Besseggen 55+

Fellestur

Fra dato
26. august 2019 kl. 08:35
Til dato
30. august 2019 kl. 14:52
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Jotunheimen, Ukestur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Gjendebu , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12374
Dette arrangementet er over!

Jotunheimen er Norges mektigste fjellmassiv og den mest populære nasjonalparken i landet. Bukkelægret og Besseggen er blant de mest klassiske turene i hele Norge og på denne turen får dere mulighet til å gå begge turene. Turen går innom flere av de hyggelige hyttene i området, som Fondsbu, Gjendebu og Gjendesheim. Velger dere å ta båten eller å gå langs vannet i stedet for opp i høyden, er heller ikke dette noe dårlig valg. Tindene, dalene og fargene er uansett slående vakre. 

Program

Dag 1: Ankomst Fondsbu
Oppmøte på Oslo Bussterminal ved plattformen, 20 minutter før avgang. Sjekk monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra. Avreise med buss kl. 08.35 til Tyinkrysset. Videre med buss kl. 13.35 til Fondsbu, ankomst ca. kl. 14.05.

Dag 2: Fondsbu - Gjendebu (900 moh), ca. 16 km
Turen starter på sti langs Bygdin, opp på vestsiden av Høystakka og videre øst for Tungepiggan og ned Veslådalen  til Gjendebu.

Dag 3: Gjendebu - Bukkelægeret - Memurubu (1008 moh), ca 10 km 
Med start fra Gjendebu får du en bratt oppstigning fra Gjende.  Vel oppe på Memurutunga brer Jotunheimen seg ut i det reneste panorama. Midt i mot kan du skue Surtningssues mektige tinder og Memurubreens blå ismasser, før nedstigningen til Memurubu. Bagasjetransport på denne strekningen.
Alternative tur denne dagen: Dagstur rundt Gjendebu, kanskje Gjendetunga frister eller kansje du ønsker en deilig avslappende hviledag i fine omgivelser. Båt fra Gjendebu til Memurubu på ettermiddagen.

Dag 4: Memurubu - Gjendesheim (994 moh), ca 11 - 14 km
Alternative turer denne dagen: En luftig og flott tur over Besseggen til Gjendesheim , ca 14 km. Men det er også flott å gå langs Gjende, ca 11 km eller ta båten til Gjendesheim for de som velger det. Bagsjetransport på denne strekningen. Overnatting siste natt på Gjendesheim.

Dag 5: Hjemreise Gjendesheim - Oslo
Frokost før vi tar buss buss fra Gjendesheim kl. 10.00 til Oslo Bussterminal, ankomst ca. kl. 14.52.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 5289,- fra Fondsbu/til Gjendesheim
Kr 6451,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: rød/blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet: Ta med lakenpose. Bagasjetransport kun Bukkelægret og Besseggen. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart  Jotunheimen Vest 1:50 000 og Jotunheimen Aust
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Fondsbu
Gjendebu
Memurubu

Gjendesheim

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Jotunheimen - Bukkelægret og Besseggen 55+

Jotunheimen er Norges mektigste fjellmassiv og den mest populære nasjonalparken i landet. Bukkelægret og Besseggen er blant de mest klassiske turene i hele Norge og på denne turen får dere ...

Kontaktinformasjon: