Vestlandets idylliske perler

Fellestur

Fra dato
1. september 2019 kl. 09:40
Til dato
5. september 2019 kl. 18:20
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12369
Dette arrangementet er over!

Suksessturen til Lustrafjorden og Breheimen gjentas også i år, og byr på uforglemmelige dagsturer som du garantert vil drømme om å få oppleve igjen. Vi overnatter på Nes Gard, som ligger vakkert til ved fjorden med utsikt mot et av Norges høyeste fossefall. Vi kan se frem til å besøke to av de vakreste stølene i Breheimen, DNT-hyttene Vigdalstøl og Navarsete. En av dagene tar bestyrer Asbjørn oss med på «Lustrafjorden rundt» for å utforske noen utvalgte kulturperler.

Program

Dag 1: Ankomst Nes Gard
Oppmøte ved plattformutgangen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se på monitorer for å finne ut hvilken plattform bussen VY170 kjører fra. Turleder møter dere ved plattformen. Avreise med buss VY170 fra Oslo Bussterminal kl. 09.40 til Sogndal. Videre med ekstrabuss kl. 16.15 til Nes Gard, ankomst ca. kl. 17.00. Velkomstmiddag før det på kvelden blir en kort informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2: Navarsete
Fottur til stølen Navarsete, (tilhører Nes Gard men disponeres av DNT som selvbetjeningshytte). Ca. 1 time vandring. De som ønsker det kan gå videre inn til Haggdalseter, eller ned til Nes Gard langs den gamle kløvstien.

Dag 3: Lusterfjorden rundt
En spennende kulturdag som blant annet inneholder: En lett vandretur fra Hafslo, langs en historisk vei fra ca. 1780, ned til Solvorn. Byvandring i Solvorn (minner om sørlandsidyll). Besøk til Galleri Walaker.  Ferge over Lustrafjorden til Urnes og omvisning i Urnes stavkirke. Lerummuseet, saft og syltetøymuseum fra 1910.

Dag 4: Vigdalstøl 
Fottur til Vigdalstøl (Selvbetjent DNT hytte), ca. 1 time vandring. Her blir det orientering om Hans Vigdal. Vi avslutter dagen i Krundalen, med utsikt til den mektige breveggen Bergsetbreen. Festmiddag siste kvelden!

Dag 5: Hjemreise Luster - Oslo
Ekstrabuss fra Luster, Nes Gard, til Sogndal. Videre med buss VY170 kl. 11.30 til Oslo Bussterminal, ankomst ca. kl. 18.20. 

NB! Vi tar forbehold om endringer og rekkefølgen på dagene i med tanke på været.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7931,- fra/til Sogndal
Kr 9497,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: grønn/blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Sengetøy/håndkle er inkludert. Dobbeltrom med eget bad. Enkeltromstillegg. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Sogndal, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Nes Gard
Navarsete
Vigadalstøl

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Vestlandets idylliske perler

Suksessturen til Lustrafjorden og Breheimen gjentas også i år, og byr på uforglemmelige dagsturer som du garantert vil drømme om å få oppleve igjen. Vi overnatter på Nes Gard, som ...

Kontaktinformasjon: