Stølsopplevelser i Skarvheimen – Iungsdalshytta

Fellestur

Fra dato
12. august kl. 08:25
Til dato
16. august kl. 19:25
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Iungsdalshytta
Turområde
Norefjell og Eggedalsfjella, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12375
Dette arrangementet er over!

Iungsdalshytta i Skarvheimen er en virkelig DNT-perle: et supert sted for turglade seniorer, flott turterreng, hest på tunet og ekte setermiljø! Vi nyter dagene både ute og inne på Iungsdalshytta, med hyggelige måltider og turer i frodige Iungsdalen. En av kveldene inviteres vi inn i steinhytta, hvor bestyrer forteller spennende historier om Eivind Fredlaus.

Program

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta (1111 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Tog fra Oslo S kl. 08.25 til Ål. Videre med ekstrabuss kl. 11.35 til Tovika. Til fots til Iungsdalshytta, ca. 3 km. Bagasjetransport. Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2-4: Dagsturer fra Iungsdalshytta
Flotte tilrettelagte dagsturer ut fra Iungsdalshytta. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 5: Hjemreise Iungsdalshytta - Oslo
Til fots fra Iungsdalshytta til Tovika, ca. 3 km. Bagasjetransport. Ekstrabuss fra Tovika kl. 14.00 til Ål. Videre med tog kl. 15.40 til Oslo S, ankomst ca. 19.05.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris: 
Kr 6336,- fra/til Ål
Kr 7436,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: grønn/blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Sengetøy/håndkle er inkludert. Bagasjetransport. Ta med matpakke til reisedagen! 

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Skarvheimen, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Iungsdalshytta

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer

Stølsopplevelser i Skarvheimen – Iungsdalshytta

Iungsdalshytta i Skarvheimen er en virkelig DNT-perle: et supert sted for turglade seniorer, flott turterreng, hest på tunet og ekte setermiljø! Vi nyter dagene både ute og inne på Iungsdalshytta, ...

Kontaktinformasjon: