Rondane og Peer Gynt-spelet

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 08:02
Til dato
9. august kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
12367
Dette arrangementet er over!

På denne turen skal vi først bo tre netter på Bjørnhollia, en av DNTs flotteste hytter i fjellet og som til og med har mottatt den gjeve byggeskikkprisen. Bjørnhollia ligger i et frodig landskap og er omringet av dagsturmuligheter for enhver smak. Siste dag forflytter vi oss til Venabu fjellhotell. Turen avsluttes med Peer Gynt-spelet, der Rondanemassivet danner bakteppe for en av de vakreste teaterscenene i landet. I år kan vi ønske velkommen til «ny» Peer Gynt i Marit Moum Aunes regi og med Pål Christian Eggen som Peer Gynt. På Gålåvatnets utendørsscene kan man knapt få en flottere avslutning på en tur i sommerfjellet. 

Program

Dag 1: Ankomst Bjørnhollia (414 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Det blir buss for tog fra Oslo S til Ringebu grunnet toginnstillinger. Se på monitorene i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra.. Buss for tog fra Oslo S kl. 07:31 til Ringebu. Videre med buss kl 11.05 til Straumbu. Til fots til Bjørnhollia, ca. 8 km. Bagasjetransport. Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2-3: Dagsturer ut fra Bjørnhollia
Flotte tilrettelagte dagsturer. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 4: Bjørnhollia - Venabu fjellhotell og Peer Gynt-spelet på Gålå
Til fots fra Bjørnhollia til Straumbu, ca. 8 km. Bagasjetransport. Ekstrabuss til Venabu fjellhotell. Fra Venabu fjellhotell prøver vi å få oss en kort rusletur i området, før det blir tidlig middag. Vi tar buss tur-retur Gålå hvor vi skal se Peer Gynt-spelet . Tilbake på Venabu blir det nattmat og tid til å fordøye utflukten og spelet. Dyktige guider blir med på bussen tur-retur Gålå og under nattmaten.

Dag 5: Hjemreise Venabu - Oslo S
Vi rekker en tur i området for de som ønsker det, før avreise med buss fra Venabu kl. 16.15 til Ringebu. Videre med tog kl. 17.10 til Oslo S, ankomst ca. kl. 20.04. 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7592,- fra Straumbu/til Venabu
Kr 8909,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: blå/grønn
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Sengetøy/håndkle er inkludert. Bagasjetransport. Ta med matpakke til reisedagen! 

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Rondane sør 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Bjørnhollia
Venabu

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Rondane og Peer Gynt-spelet

På denne turen skal vi først bo tre netter på Bjørnhollia, en av DNTs flotteste hytter i fjellet og som til og med har mottatt den gjeve byggeskikkprisen. Bjørnhollia ligger ...

Kontaktinformasjon: