Avlyst Jotunheimen - Galdhøpiggen og Glittertind 55+

Fellestur

Fra dato
14. juli kl. 08:02
Til dato
19. juli kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Galdhøpiggen, Jotunheimen, Ukestur, Glittertind, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen, Reinheimen (se kart)
Turkode
12365
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Toppturer etter lyst og evne. Bli med til topps på Galdhøpiggen og Glittertind – eller bare nyte områdene rundt! Galdhøpiggen når vi med bretur over Styggebreen, før vi tar de siste 100 meterne opp på Norges tak. Hytte til hytteturen går videre til Spiterstulen og Glitterheim, som ligger ved foten av Glittertind. Her blir det hyggelig bevertning og gode muligheter for nok ett toppstøt for dem som ønsker. Mellom fjellturene blir det også besøk i Klimaparken, hvor vi får lære om arkeologi, natur og klima.

Dag 1: Ankomst Juvasshytta (1845 moh)
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen ca. 20 minutter før avreise. Sjekk monitorene i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Avreise fra Oslo S kl. 08.02 til Otta, ankomst ca. kl. 11.29. Videre med buss kl. 11.55 til Juvasshytta, ankomst ca. kl. 14.25. Besøk i Klimaparken m/guide kl. 14.45 til ca. kl. 17.30. Middag kl.19.00 og sosialt samvær utover kvelden.

Dag 2: Galdhøpiggen (2469 moh)
Fokost på Juvasshytta før vi pakker dagstursekkene våre og gjør oss klare for tur til Norges tak. Breføreren møter oss på hytta. Vi går opp til Styggebreen, ca. 3 km. Der tar vi på oss breutsryret og går i taulag oppover mot toppen av Galdhøpiggen. Når vi går av breen er det igjen ca. 1 km og ca. 200 høydemeter. Vel oppe på toppen nyter vi utsikten før vi snur nesa nedover igjen og går tilbake til Juvasshytta, samme vei og over breen. Vi er framme i god tid før middag kl.19.00.

Dag 3: Juvasshytta - Spiterstulen, ca. 8 km
Etter topptur i går blir det deilig med en roligere dag. Vi tar oss god tid til å spise frokost og pakke oss ut av rommene på Juvasshytta før vi tar beina fatt i mot Spiterstulen. Dagens tur er ikke lang, så vi tar oss god tid til å ta pauser og kommer fram til Spiterstulen tidlig. Middag kl. 19.00.

Dag 4: Spiterstulen - Glitterheim, ca. 16 km
Etter frokost gjør vi oss klare for dagens etappe. Den har betydelig mange færre høydemeter både opp og ned enn neste dag, så det er bare å nyte Jotunheimens flotte daler med majestetiske fjell opp på hver side. Vi går i et behagelig tempo og tar nok pauser. På Glitterheim kan vi glede oss til å få servert lokal fjellmat laget av bestyrerne selv. Middag er kl.19.00.

Dag 5: Glittertind (2465 moh)
Vi nyter en deilig frokost på Glitterheim før vi pakker dagstursekkene våre og gjør oss klare for Glittertind - Norges nest høyeste fjell. Turen har gjevn og fin stigning hele veien. Glitterheim ligger på ca. 1400 moh, så det er ca. 1100 høydemeter til toppen. Den siste delen av turen går på Glitterbreen, men den ligger stille og fint, og har derfor ikke sprekker. Vi trenger ikke breutstyr eller fører for å gå denne turen. Vi bruker ca. 6 timer på denne turen. Vel nede igjen på hytta kan vi nyte Glitterheims fantastiske lokalmat til middag kl.19.00.

Dag 6: Hjemreise fra Glitterheim
Etter frokost pakker vi sekkene våre for siste gang på denne turen. Vi går til fots fra Glitterheim til bommen i Veodalen, ca. 7 km. Videre med ekstrabuss kl. 13.30 til Otta. Tog fra Otta kl. 16.27 til Oslo S, ankomst ca. kl. 20.04. 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 8955,- fra/til Otta
Kr 10276,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: rød/blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Ta med lakenpose. Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart  Jotunheimen Vest og Jotunheimen Aust, 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Juvasshytta
Spiterstulen
Glitterheim

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Jotunheimen - Galdhøpiggen og Glittertind 55+

Toppturer etter lyst og evne. Bli med til topps på Galdhøpiggen og Glittertind – eller bare nyte områdene rundt! Galdhøpiggen når vi med bretur over Styggebreen, før vi tar de ...

Kontaktinformasjon: