Avlyst Magiske Utladalen - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
5. juli kl. 08:40
Til dato
7. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Utladalen, Hyttetilhytte, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12401
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

En eventyrlig helgetur ned en av landets flotteste og villeste daler - Utladalen i Vest-Jotunheimen - står for tur. Fra sommerskisesong på Sognefjellet, 1.400 moh, går vi via Skogadalsbøen og Vettismorki helt ned til Hjelle i Øvre Årdal.

Kontrastene er store på denne turen, som byr på snø på Sognefjellet og et nydelig panorama mot Smørstabbreen og toppene rundt. Kveldsturen ned til Skogadalsbøen er en forholdsvis lett tur der vi ser nedover Utladalen samtidig som vi har Hurrungane på høyre hånd. Den neste dagen får vi magiske naturopplevelser, med frodige Vettismorki og spektakulære Hurrungane på andre siden av dype Utladalen. Vettisfossen i fritt fall får vi også studere. Siste kveld på sjarmerende Vetti gard blir en nytelse.

Dette er en dal man kan gå om og om igjen, oppover og nedover. Bli med selv og opplev en fantastisk helg fra fjell til fjord.

Program:

Dag 1: Ankomst Skogadalsbøen (833 moh), ca 13 km, ca 4 timer
Oppmøte på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se monitor i avgangshallen. Avreise med ekspressbuss fra Oslo bussterminal kl. 8.40. Bussen går over Valdresflyene før vi ankommer Lom kl. 14.45. I Lom får vi tid til å spise, besøke Norsk fjellsportsenter e.l. Rutebussen fra Lom går kl.16.15 med ankomst Sognefjellshytta kl. 17.30. Vi regner med å bruke 3,5-4 timer ned til Skogadalsbøen med ankomst innen kl. 22.00. Forhåpentligvis blir det fint vær og nydelig kveldsvandring. Ta med en liten hodelykt om du har behov for ekstra lys i skumringen. Ta også med store matpakker til reisen. Vel framme nyter vi varm suppe àla Skogadalsbøen og samles i peisstua før leggetid.

Dag 2: Skogadalsbøen -  Vetti Gard, 320 moh, ca 14 km, ca 5 timer
Denne etappen er en ren nytelse. Etter en jevn og god oppstigning er vi på et punkt vi plutselig ser opp på majestetiske Stølsnostind (2.074 moh), ned til eksotiske Fleskedalen samt hele Utladalen og Vettismorki der nede.  Deretter bærer det etappevis bratt nedover. Dette er ikke en etappe for dårlig knær, men nedstigningene er allikevel flotte og spennende. Vel nede på Vetti Gard, slenger vi oss ned på tunet og tenker på dagens opplevelse. En deilig middag og en koselig kveld venter oss.

Dag 3: Vetti Gard til Hjelle - besøke Avdalen gård - Hjemreise, ca 8 km inkl. Avdalen
I dag har vi god tid til bussen går, og vi tar en avstikker til nydelige Avdalen Gard, som ligger på en hylle oppi fjellsiden omkranset av nydelig kulturlandskap. Den er betjent og det er store muligheter for å få kjøpt seg en vaffel. Matpakke inntas på tunet til Avdalen Gård, med høner og sauer som selskap.

Deretter bærer det videre ned til Hjelle. Et bad i Hjelledøla anbefales før bussturen hjem. 

Taxi fra Hjelle kl.16.15  til øvre Årdal. Valdresekspressen kl.16.55 til Oslo. Ankomst kl.22.09

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon

Pris:

Kr. 2.618,- fra Sognefjellshytta/Øvre Årdal
Kr. 4.156,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 15

Turpakken inkluderer: Overnattinger, turleder, frokost og nistepakke på begge hytter, Varm kveldssuppe på Skogadalsbøen Middag på Vetti Gard. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen  rød  (sen fottur til Skogadalsbøen og noen bratte nedstigningen bl.a. til Vetti Gard, gjør denne turen litt krevende)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Husk stor niste og drikke på reiseveien. Tid i Lom til å spise og riste løs på beina. Det blir ikke middag på Skogadalsbøen, men en varm suppe.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen vest 1:50.000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les om hyttene her:

Skogadalsbøen
Vetti Gard
Avdalen Gard

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår
pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Magiske Utladalen - Jotunheimen

En eventyrlig helgetur ned en av landets flotteste og villeste daler - Utladalen i Vest-Jotunheimen - står for tur. Fra sommerskisesong på Sognefjellet, 1.400 moh, går vi via Skogadalsbøen og Vettismorki ...

Kontaktinformasjon: