Singeltur Alvdal Vestfjell 45-55 år

Fellestur

Fra dato
25. juli kl. 08:02
Til dato
28. juli kl. 21:26
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Alvdal Vestfjell (se kart)
Turkode
12312

Vakre Alvdal Vestfjell - Rondanes lillesøster -  er denne turens boltreområde. Her finner du bjørkeskog, snille og rolige fjell, men også Store Sølnkletten som ruver som en veiviser i fjellområdet.

Under Store Sølnkletten ligger den koselige, betjente hytta Breisjøseter - et pulserende hjerte i Alvdal Vestfjell. Vi ønsker deg velkommen med inn i dette sjarmerende fjellområdet.

Singelturene skille ser fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling.

Program

Dag 1: Ankomst Storgrytdalseter (selvbetjent) - ca 12 km, ca 3 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Trondheimstoget kl. 08.02 til Ringebu. Videre med rutebuss til Atnasjøen Kafè, ankomst ca kl. 12.05. Deretter er det på med sekk og fjellstøvler for en fin fottur til koselige Storgrytdalseter. Ta med stor niste og drikke til turen! Vel framme lager vi middag sammen og blir kjent med hverandre og turen videre.

Dag 2: Storgrytdalseter - Breisjøseter, ca 14 km, ca 4-5 t. 
Slak oppoverbakke til Kvislåfløyet, så går vi retning vestover inn i Skårdalen. Forbi fjellet Gråvolan og ned til den betjente turisthytta Breisjøseter (955 moh). 

Dag 3: Opphold Breisjøseter
En dag på Breisjøseter kan by på så mye; Sørfjorden lokker med rent vann og sandstrand, Store Sølnkletten ligger rett foran deg og frister med god utsikt og høy puls, men det er også godt å bare tusle rundt på tunet. Sammen med turleder får dere en hyggelig dag i området rundt Breisjøseter.

Dag 4: Fottur til Follandsvangen og hjemreise, ca 12 km/ca 3-4 t. 
Siste dag går vi på vestsiden av Sølnkletten og Veslsølnkletten nordover til Follandsvangen, et nedlagt overnattingssted og støl.  Her blir vi hentet med ekstrabuss kl 15.30 og kjørt til Alvdal stasjon. Tog fra Alvdal kl. 17.16, togbytte på Hamar og forventet ankomst Oslo S, kl 21.26. 

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Generell informasjon:

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. Med forbehold om endring i programmet!

NB! Hvis dere skulle oppleve at dere ikke får meldt dere på turen fra vår nettside, selv om det står at det er ledige plasser, kan det være pga. kjønnsfordelingen som vi ønsker på singelturene.

Pris:
DNT-medlemmer: Kr 3.641,- fra Ringebu/til Alvdal
DNT-medlemmer: Kr 4.896,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: kr 750,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Turpakken inkluderer: 
Overnatting, turleder, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere på denne turen: 10

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Turpakken inkluderer
Overnattinger, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytte 
Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon:
Topo 3000-kart Alvdal vestfjell i målestokk 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Storgrytdalseter
Breisjøseter

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår
pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

Singeltur Alvdal Vestfjell 45-55 år

Vakre Alvdal Vestfjell - Rondanes lillesøster -  er denne turens boltreområde. Her finner du bjørkeskog, snille og rolige fjell, men også Store Sølnkletten som ruver som en veiviser i fjellområdet. Under Store Sølnkletten ligger den koselige, ...

Kontaktinformasjon: