Solhilsen i Jotunheimen - Yogatur

Fellestur

Fra dato
11. august kl. 08:40
Til dato
15. august kl. 14:52
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Yogatur, Fjellyoga
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendebu , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12352

Fjelltur og yoga har det felles at de bidrar til å finne ro og sette hverdagen på pause. På denne turen blir det en veksling mellom fotturer blant Jotunheimens spektakulære fjell og opphold på hyttene hvor kroppen får falle til ro.

Hyttene serverer vegetarmat og yoglærer og DNT-turleder, Kristin Bochud, står for yogaprogram og turene. Turen avsluttes med "Solhilsen" på Besseggen eller alternativ rute. På yogisk vis starter og avslutter vi dagen med yoga og meditasjon. Gjerne ute om været er bra. Turen er for både nybegynnere i yoga og for dem som er nysgjerrige på Kundalini Yoga. Velkommen til dager for kropp og sjel.

Kundalini Yoga er «Mediyogaens mor» og den kalles også «hverdagsyogaen», fordi den alltid har blitt praktisert av de som har familie og jobb, i motsetning til et liv i sølibat som var den vanlige veien for yogier. Kundalini Yoga er en kraftfull, transformerende og helhetlig yogaform. Med Kundalini Yoga kan du skape en sunn kropp, utvikle et balansert sinn og få dypere kontakt med din indre visdom. Fokuset ligger mer på utholdenhet og kraft enn avanserte, fysiske kroppsstillinger. Man trenger ikke være smidig eller veltrent, det blir snarere et resultat av yogatreningen.

Program:

Dag 1: Ankomst Torfinnsbu, selvbetjent, ca 500 meter, ca 20 min.
Oppmøte på Oslo Bussterminal ved utgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Valdresekspressen kl. 08.35 til Bygdin, ankomst kl. 12.58. Videre med båt kl 13.30 til Torfinnsbu, ankomst kl 14.15. Til fots til den flotte selvbetjeningshytta Torfinnsbu (1060 moh.). Vi faller til ro og nyter utsikten fra hytta som ligger ved foten av vannet Bygdin. Her lager vi et deilig vegetarmåltid sammen og roer ned med myk yoga på kvelden. Vi benytter også ettermidagen til felles samling med å bli kjent, introduksjoin til yoga og informasjon om turene, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2. Torfinnsbu - Gjendesbu, ca 16 km, 5 t.
Vi starter dagen med herlig morgenyoga for å bygge opp energi til fjellturen. Etter en god frokost vasker vi oss ut av hytta og gjør oss klare for turen mot Gjendebu.
Bratt opp fra hytta, inn Svartdalen med de herligste toppene rundt oss, videre bratt ned til Gjendebu.
Middag og kveldsyoga.

Dag 3. Gjendebu
Morgenyoga i hjertet av Jotunheimen. Åpen dag for deg selv til å hvile, gå tur, lese og bare være!
Vi samles til kveldsyoga og meditasjon.

Dag 4. Gjendebu - Besseggen - Gjendesheim, ca 14 km, 7 t.
Frokost før avreise med båt på vakre Gjendevatnet kl 08.35 til Memurubu. Klar for dagens avmarsj over Besseggen. Alternative ruter: Langs Gjendevannet eller båten direkte til Gjendesheim. Avsluttende middag på Gjendesheim. Yoga og meditasjon på kvelden.

Dag 5 Hjemreise
Morgenyoga og frokost. Avreise med buss fra Gjendesheim kl 10.00 til Oslo Bussterminal, ankomst kl 14.52

Generell informasjon:
Med forbehold om endringer i program og rute. 
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen
.

Annet:  
Yogaøktene vil foregå enten i eget rom, utendørs om været tilsier det, eller i stue/lavo på hytter som ikke har kursrom.
Ta med yogamatte og ledige klær til yogaøktene (ullundertøy fungerer bra). Tenk lett sekk! 
Husk lakenpose/evt sovepose til bruk på hyttene.

Om Yogalæreren:
Kristin Bochud er turleder i DNT og har jobbet flere år i organisasjonen. Hun er lidenskapelig opptatt av yoga, friluftsliv og kosthold. Yoga og meditasjon i naturen gir økt tilstedeværelse i seg selv, da vi er en del av naturelementene. Kristin har praktisert klassisk yoga i mange år og vokst opp med dette i familien. Int. sertifisert Kundalini Yogalærer, er med å drive Yogafellesskapet i Asker (www.yogaiasker.no). Kristin lever av undervisning og har i tillegg til faste timer, tilbudt yogaturer og helger i flere år.


Pris: 
Kr 6.201,- fra/til Bygdin/Gjendesheim
Kr 7.175,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 750,- Bli medlem i DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 12 stk.

Turpakken inkluderer: Overnatting, DNT-turleder/yogaprogram med yogalærer, alle måltider Vegetarmat (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turen:Rød
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:

Gjendebu

Gjendesheim

Torfinnsbu

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les:
viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Solhilsen i Jotunheimen - Yogatur

Fjelltur og yoga har det felles at de bidrar til å finne ro og sette hverdagen på pause. På denne turen blir det en veksling mellom fotturer blant Jotunheimens spektakulære ...

Kontaktinformasjon: