Nordmarka på langs (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
12. oktober 2019 kl. 08:30
Til dato
13. oktober 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Ungdom, Marka
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12259
Dette arrangementet er over!

En perle av en tur som tar oss gjennom Nordmarka sine dype skoger og forbi fredelige vann, før vi ender i sivilisasjonen i Oslo. Blir du med?

Program

Dette er en todagers-tur hvor vi gjennomfører klassikeren Nordmarka på langs. Totalt 45km, men med en god pause i at vi inkluderer en overnatting. Vi tar toget til Grua på lørdag morgen og går til Katnosdammen. Der blir det en god felles middag og vi stiller med luksusfrokost for å fylle på lagrene før vi setter kursen videre til Oslo.

Den gamle damvokterboligen er et fint utgangspunkt for ulike ruter tilbake til Oslo. På søndagen vil vi sannsynligvis ha skogen helt for oss selv på formiddagen. Dette er en fin tur for å bli bedre kjent i Nordmarka, på nordsiden av Kikut.

Dag 1 – Turstart

Oppmøte på Oslo sentralstasjon kloka 08.30, se etter turledere i rød turlederjakke. Vi tar Gjøvikbanen til Grua klokka 09.02. Vi går forbi Svartbekken parkeringsplass, videre mot Rajebråtehytta, over Gjerdingen og til Katnosdammen. Denne etappen er cirka 19 km, men vi har hele dagen og tar oss god tid. Det blir en ordentlig lunsjpause underveis, så husk matpakke. Den selvbetjente Sandvikshytta ved Katnosa selger litt snacks og brus, så det kan være lurt å ta med kontanter.

Vel framme i den stilige damvokterboligen fra 1885 lager vi en deilig felles middag og har det sosialt sammen utover kvelden.

NB! Deltakerne må betale togbillett selv.

Dag 2 – Turdag

Vi kjøper inn mat til en deilig frokost så vi får fylt på energilagrene før turen fortsetter. Mesteparten av stigningen er allerede unnagjort, men litt stigning blir det fortsatt.

Turen går fra Katnosdammen ned til Sandungen gård. Da passerer vi stien opp til Kjerkeberget som er Oslos høyeste og nordligste punkt på 629 m.o.h. Vi går videre over vannene store Sandungen og Hakkloa til Kikut. Her serveres ferske bakevarer og varm kakao, en fin plass for en lengre lunsj etter 11km. Husk egen matpakke hjemmefra!

Fra Kikut finnes det mange ruter til Oslo, og denne gangen planlegger vi å gå via Ullevålseter til Sognsvann hvor turen avsluttes. Kollektivreisen må deltakere dekke selv. Ruta fra Kikut kan diskuteres litt på hytta kvelden før, da vi vet bedre hvordan været og føret er.

NB! Deltakerne må betale og bestille togreisen selv. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 200,-. Inkludert i prisen er leie av hytte, turlederkostnader og middagsmaten. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Dette er en enkel hyttetur som tilsier at vi kan gå med lette sekker 8-12 kilo (30-50 liter sekk) da vi sover på hytte. Dette avhenger selvfølgelig av hvor mye komfort man vil ha på hytta kontra på stien.

Turledere kjøper inn til felles middag lørdag og frokost søndag, så det er viktig at alle deltakere har litt ekstra plass i sekken da vi møtes på Oslo S. Deltakere trenger kun å handle lunsj begge dager og litt snacks.

Det kan være lurt å ha litt snacks, nøtter og sjokolade lett tilgjengelig i sekken. Og vann! Det er viktig å få i seg nok vann selv om det er kaldt ute.

Utstyrutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Nordmarka 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Nordmarka på langs (19-30 år)

En perle av en tur som tar oss gjennom Nordmarka sine dype skoger og forbi fredelige vann, før vi ender i sivilisasjonen i Oslo. Blir du med? Program Dette er ...

Kontaktinformasjon: