Har du ikke vært der enda? Romsdalseggen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
29. august kl. 15:45
Til dato
1. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Høst, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Dovrefjell, Jotunheimen, Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Turkode
12247

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Bli med på en spektakulær tur i et av Norges vakreste fjellområder! Fjellene i Romsdalen er kjent for sine fantastiske topper sommer som vinter, bratte vegger, og kontrasten mellom fjord og fjell er slående. Selve Romsdalseggen er en krevende rute med flere luftige partier, men belønnes med fantastisk utsikt. Har du lyst til å utfordre deg selv og oppleve ekte vestlandsk natur? Sett av datoen og sleng deg med!

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Oslo sentralbanestasjon klokka 15.45. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget til Åndalsnes sammen klokka 16.02. Vi går fra Åndalsnes stasjon til campingplassen Åndalsnes camping. Det er ca 2-3 km å gå, så pakk i sekk og ikke i bag! Her har vi leid campinghytter med kjøkken slik at vi kan tilberede middagen i samarbeid. Hyttene har god standard med innlagt vann, dusj og toalett. Det er også dyner og puter på hyttene, men ta med eget sengetøy eller lakenpose.

NB! Deltakerne må betale togreisen selv. Dette kan bestilles på NSB sine hjemmesider ved å velge destinasjon og riktig avgang. 

Dag 2 - Turdag

Vi må tidlig opp for å nå fellesbussen som skal ta oss inn i Venjedalen for startpunktet til turen. Første buss går 09.30 fra Åndalsnes. Dagens mål er Romsdalseggen. Dette er en flott tur med fantastisk utsikt og høy kile-i-magen-faktor! Vi returnerer til Åndalsnes selv hvor vi avslutter turen. Middag lager vi selv og koser oss hele kvelden. Trykk på linken for mer inspirasjon, informasjon om ruta og kollektivtilbudet.

NB! Deltakere betaler for turbussen til Venjedalen selv.

Dag 3 - Turdag

Siden vi har lagt denne turen til en langhelg får vi tid til en toppturdag til. Det er ikke tilfeldig, da det er mange fine topper å velge mellom her i Romsdalen. I dag går turen opp Trollstigen og områdene tilknyttet dette passet. Vi tar minibuss opp fra campingen, som turlederne bestiller. Oppe på platået er det mange fine turer å velge mellom. Vi ser an været, forholdene og gruppas lyst og nivå på hvilken topp vi tilslutt velger. Men som sagt, toppene ligger i fleng i dette området, så en bra tur med fin utsikt blir det uansett, så lenge været er på vår side.

Dag 4 - Turslutt

Nå er siste dag her. Vi tar tidlig toget fra Åndalsnes til Oslo etter frokost. Toget går klokka 09.30 og gruppen er tilbake i Oslo klokka 15.03.

NB! Deltakerne må betale togreisen selv. Dette kan bestilles på NSB sine hjemmesider ved å velge destinasjon og riktig avgang. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1700,-. Prisen inkluderer campinghytteleie, felles middager samt transport og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Alle må ha med egen frokost og lunsj til alle dagene, turlederne stiller med middag for hele oppholdet og dette er inkludert i turprisen.  

Dette er en ganske tøff topptur. Derfor er det veldig viktig med godt skotøy. Dette betyr stive og gode fjellsko er et must! Turene er utfordrende og krever at man har litt erfaring med turer i fjellet og med å gå på topptur fra tidligere. En slik tur kan slite på knær og ledd, derfor anbefaler vi å ha med vandrestaver til nedfarten. Det vil du takke deg selv for om 20 år. Ellers bør man pakke så lett som mulig. En dagstursekk på 30-40 liter bør være mer enn nok på selve turen. Denne bør ikke veie mer enn 8-10 kg. I denne bør det være et tørt skift, et varmeplagg, førstehjelpsutstyr, mat og drikke. Det er også lurt å pakke med litt snacks, nøtter eller sjokolade å ha lett tilgjengelig i sekken. Det samme gjelder en vannflaske eller drikkesekk.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Romsdalen 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Har du ikke vært der enda? Romsdalseggen (19-30 år)

Alle klassikere i Norge må engang oppleves. Det skal iallfall vi sørge for at du får muligheten til. Bli med på en spektakulær tur i et av Norges vakreste fjellområder! ...

Kontaktinformasjon: