Tour de Dovre (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
23. august 2019 kl. 07:45
Til dato
25. august 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Sykkeltur, Fjelltur, Sommer, Ungdom,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Grimsdalshytta
Turområde
Hardangervidda, Reinheimen, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12244
Dette arrangementet er over!

I uminnelige tider har nordmenn slitt seg i senk over Dovrefjell – nå kan du sykle hele fjellheimen rundt og lade batteriene med vafler på setra. Den nye sykkelveien over Dovrefjell gjør det mulig å rulle innom tre nasjonalparker på to hjul. Underveis får du med deg ikoniske fjell, idyllisk kulturlandskap og Norges vakreste seterdal. 

Program

Dag 1 – Turstart

Vi møtes klokka 07.45 foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget sammen til Dombås hvor turen starter. Toget går klokka 08:02. For de som ikke kommer fra Oslo er det turstart fra Dombås stasjon klokka 12.00.

Dagens etappe går fra Dombås til Hjerkinn Fjellstue. Etter undergangen i rundkjøringa i Dombås sentrum, følg gang- og sykkelvegen opp mellom E6 og Dombås senter. Ta under E6. Fortsett til venstre, videre over gangbrua over jernbanen, før du igjen passerer under jernbanen. På toppen av bakken krysser du E6 på gangfelt. Fortsett på skrå oppover Fjellvegen gjennom hele boligfeltet. NB! Ikke følg gang- og sykkelvegen langs E6. Etter 1 km er du oppe ved Dombås skiheiser/Trolltun Gjestegård. Kryss parkeringsplassen og ta grusveien opp til Dombås skiarena. Herfra fortsetter du oppover på ”Gamle fjellveg”, som er starten på tur- og sykkelveien over Dovrefjell. Fra Dombås og opp til fjellet er det cirka 300 stigning. Følg grusveien og merkingen videre innover Dovrefjellplatået. På strekningen er det mange flotte plasser å raste, og det passeres flere reiselivsbedrifter, som tilbyr mat, drikke og overnatting. Sykkelveien krysser E6 ved Furuhaugli og Hageseter - vær forsiktig her. Når du kommer ut på FV29 /Folldalsvegen, cirka 1 km sør for Hjerkinnkrysset, kan du ta turen opp til Hjerkinn med bl.a. Viewpoint Snøhetta, Hjerkinnhus Vandrehjem og Snøheimbussen, eller fortsette TdD østover mot Folldal. Sykkelturen fra Dombås til Hjerkinn blir også kalt "Nasjonalparkvegen" over Dovrefjell.

Vel framme får vi servert en velfortjent middag, og turlederne vil ta en prat om morgendagens turplaner.

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Dag 2 – Turdag

Idag slår vi to etapper sammen i en og skal sykle fra Hjerkinn via Folldal til Grimsdalshytta. Tilsammen cirka 54 km. På denne strekningen følger TdD FV29 og elva Folla nedover dalen. Dette er en rolig, asfaltert vei med noe mer trafikk i sommersesongen. Mange fine steder å raste, samt noen overnattingsbedrifter. I Folldal kan du ta turen oppom gruvemuseet. I Folldal sentrum tar du av fra FV29 og inn på FV27 i retning Ringebu. Du er nå på Nasjonal Turistveg Rondane. Følg FV27 cirka 8 km til Fallet. Der følger du skilting mot Grimsdalen. Nå sykler du innover en av Norges vakreste seterdaler, og er du heldig med været, ser du rekken av 2000-meters toppene i Rondane. Bestyrere Sonja og Rune tar oss hjertelig imot og fikser en digg 3-retters til gruppen.

Dag 3 – Turslutt

Også idag slår vi sammen to etapper for å komme oss tilbake til startpunktet. Totalt 42 km. Fra Grimsdalshytta fortsetter grusveien flatt innover Grimsdalen og langs elva Grimsa. Du passerer flotte setergrender og etter hvert møter du en bratt motbakke, som tar deg opp på fjellplatået. Kort etter toppen kommer du til et veiskille. Her er det skiltet inn til overnattingsbedriften Haverdalssetra, cirka 12 km fra veiskillet. Fortsetter du rett frem, passer du etter noen km Eftansåe, og så går det bratt nedover mot Dovre. Nesten nede dalbunnen kommer du til veikrysset ved Tofte bru. Passer over brua og ta bakken opp Øverbygdsvegen langs dalsiden, nordover mot Dombås, cirka 11 km fra brua. Etter hvert krysser du jernbanelinja og kommer ned mot E6. Her tar du gang- og sykkelveien opp til Dombås sentrum.

Vi leverer fra oss syklene til Dovrefjell Adventures og venter på toget. Vi tar sikte på toget som går klokka 15.59 fra Dombås stasjon.

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!
 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1500,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Hjerkinn Fjellstue og Grimsdalshytta, samt sykkelleie og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur og sykkeltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette bør man ikke ha større sekk enn 30-40 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn 6-8 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Hele denne turen er selvforsynt gjennom de hyttene vi besøker. Det kan uansett være lurt å ha litt snacks i form av nøtter eller sjokolade i sekken. Vann er også noe som må huskes på hele tiden mens man er på tur. En drikkesekk i sekken eller en vannflaske lett tilgjengelig må være med. 

Alle påmeldte får tilsendt et deltakebrev fra turlederne senest 1 uke før turstart med siste informasjon om turen og tips til pakking og utstyr.

Utstyrutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rondane Nord 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Tour de Dovre (19-30 år)

I uminnelige tider har nordmenn slitt seg i senk over Dovrefjell – nå kan du sykle hele fjellheimen rundt og lade batteriene med vafler på setra. Den nye sykkelveien over ...

Kontaktinformasjon: