Hyttetur i Skarvheimen og Aurlandsdalen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
23. august kl. 08:00
Til dato
25. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12234
Dette arrangementet er over!

Denne hytteturen kombinerer det storslåtte fjellområdet som heter Skarvheimen med dalen som noen omtaler som Norges ”Grand Canyon”, Aurlandsdalen. Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i elva som graver seg frem gjennom landskapet, og de stupbratte fjellene som kaster seg loddrett ned i dype elvegjel.

Program

Dag 1 – Turstart

Vi møtes klokka 08:00 foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar toget sammen til Finse hvor turen starter. Toget går klokka 08:25. For de som ikke kommer fra Oslo er det turstart fra Finse klokka 12:30. Fra Finse går vi direkte til Geiteryggshytta som er omtrent 16 km.

Vel framme får vi servert en velfortjent middag, og turlederne vil ta en prat om morgendagens turplaner.

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Dag 2 – Turdag

Den lengste etappen går fra Geiteryggshytta til Aurlandsdalen turisthytte Østerbø. Denne turen er 22km lang, og vi vil satse på å stå opp tidlig og spise en god frokost før vi kommer oss av gårde. Vi vil spise lunsjen vår ute, og vil være på tur det meste av dagen. Vel framme på Aurlandsdalen turisthytte Østerbø får vi servert god middag, og etter middag vil det sannsynligvis bli tid til brettspill, hyttekos og kanskje også en quiz.

Dag 3 – Turslutt

Den klassiske fotturen fra Aurlandsdalen turisthytte Østerbø til Vassbygdi er viden kjent. Vi starter dagen med en tidlig frokost og lager lunsjniste før vi beveger oss nedover Aurlandsdalens ville og vakre natur, forbi nedlagte gårder og historisk naturlandskap. Planen er å velge å gå om Bjørnestigen, som er en veldig bratt nedstigning, men som regnes en perle i dalen og byr på en fantastisk utsikt! Turen er ca. 13 km.

Fra Vassbygdi tar vi buss til Flåm stasjon. Avreise fra Vassbygdi er kl 16:40. Den 20 km lange togturen fra Flåm til Myrdal regnes som en av Norges vakreste togstrekninger. Tog fra Flåm til Oslo går 17:25. Vi vil derfor ankomme Oslo sent søndags kvelden.

NB! Deltakere må bestille togreise selv.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!
 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1200,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Geiterygghytta og Aurlandsdalen Turisthytte, samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Alle påmeldte får tilsendt et deltakebrev fra turlederne senest 1 uke før turstart med siste informasjon om turen og tips til pakking og utstyr.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Hyttetur i Skarvheimen og Aurlandsdalen (19-30 år)

Denne hytteturen kombinerer det storslåtte fjellområdet som heter Skarvheimen med dalen som noen omtaler som Norges ”Grand Canyon”, Aurlandsdalen. Aurlandsdalen kan ta pusten fra deg, med den ekstreme villheten i ...

Kontaktinformasjon: