Toppturer i Rondane (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
5. august kl. 11:30
Til dato
9. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Topptur, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Rondvassbu
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12233

Bli med DNT ung på en spenstig og utfordrende topptursamling i Rondane. Vi bor på den betjente hytten Rondvassbu hvor vi blir servert god mat og sover godt slik at vi kan fokusere på å bestige 2000-metertopper alle dagene vi er på tur.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Otta skysstasjon klokka 11.30. Deretter tar vi rutebuss fra Otta til Spranget klokka 12.00. Etter reisen venter en liten tur på grusvei fra Spranget til Rondvassbu. Turen er cirka 6 km og vil ta omtrent 1,5 time. Vi kan også velge å bruke sykkel til denne transportetappen. Etter vi har sjekket inn og fått tildelt rom, får vi tid til en liten tur før middag om gruppen ønsker det. I løpet av kvelden tar vi en felles prat om turene vi kan få til de neste dagene.

NB! Deltakere må kjøpe billett til reisen selv. Vi anbefaler bruk av NSB tog fra Oslo til Otta som turleder også vil ta. Billetter kan bestilles via linken ved å søke på riktig dato. Avgang 08.02 fra Oslo. Ankomst Otta skysstasjon klokka 11.29.

Dag 2 - Turdag

Vi spiser frokost og lager en solid niste før vi prøver oss på turens første toppturmål, nemlig Storronden som ligger på 2138 moh. Dette er den nest høyeste toppen i Rondane, men også den enkleste å bestige, og det vil nok ta 4 timer å nå toppen, samt 3 ned igjen. 1000 høydemeter til sammen. Tilbake på Rondvassbu blir det nok en god middag, spill og god stemning foran peisen. 

Dag 3 - Turdag

I dag er den store toppturdagen. Vi er forhåpentligvis blitt spreke og seige i beina, og planen er å bestige to topper, Vinjeronden og Rondeslottet, som er den høyeste toppen i Rondane med sine 2178 moh. Dette er en relativt lang tur på cirka 8-9 timer, så husk å ta med en god niste. 

Dag 4 - Turdag

Siste turdag og turens fjerde topp skal bestiges. Vi avslutter med Veslesmeden, og den ligger på 2015 moh. 5-6 timer er beregnet på denne turen. 

Dag 5 - Turslutt

Hjemreisen står for tur. Vi har en relativt sen avgang fra Spranget klokka 17.00 med lokal rutebuss, så dersom gruppen er ved godt mot, og i god form kan man prøve å stå opp tidlig og få til en topptur også denne dagen. Eventuelt venter en kort etappe til Spranget, før toget tar oss tilbake til Oslo fra Otta klokka 18.36.

NB! Deltakere må kjøpe billetter til reisen selv. Vi anbefaler NSB tog fra Otta til Oslo med avgang klokka 18.36. Billetter kan bestilles via linken ved å søke etter riktig dato.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 2000,-. Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost, niste og termos) på Rondvassbu 5 dager, samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet:
Alle burde pakke i en 30-40 liters dagstursekk, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Det er lurt å pakke i vanntette pakkposer, og man bør ha med ulltøy, sokker, votter og lue, regntøy, badetøy for de som ønsker det, hodelykt, overnattingsutstyr og vann i sekken. Se ellers pakkeliste sommer for mer utfyllende forslag til utstyr. 

Niste til bussturen kan være lurt. Sjokolade, rosiner, nøtter og annet snacks kan være kjekt å ha med i sekken. All annen mat dekkes av turprisen, og fås på Rondvassbu. 

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rondane Sør 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Toppturer i Rondane (16-24 år)

Bli med DNT ung på en spenstig og utfordrende topptursamling i Rondane. Vi bor på den betjente hytten Rondvassbu hvor vi blir servert god mat og sover godt slik at ...

Kontaktinformasjon: