Hyttetur i Jotunheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
15. juli kl. 20:20
Til dato
20. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Jotunheimen, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12229
Dette arrangementet har allerede startet!

På denne klassiske hytte-til-hytteturen får du oppleve det beste fra mektige Jotunheimen. Dype daler, høye og bratte fjell, frodige og grønne landskaper, steiner og ur, men ikke minst herlige DNT hytter med god mat og hyggelig vertskap. Dette er en tur for deg som har litt erfaring med å gå på tur i fjellet før og er i god fysisk form.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes på Leirvassbu Fjellstue klokka 20.20. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi anbefaler å ta Valdresekspressen hele veien til Leirvassbu Fjellstue med avreise fra Oslo bussterminal klokka 13.05, hvor vi overnatter første natten. For de som disponerer bil, kan man møte direkte på Leirvassbu.

På Leirvassbu er det god mat, hyggelig betjening og en koselig peisestue hvor vi skal tilbringe kvelden for å bli bedre kjent og planlegge morgendagens turetappe.

NB! Deltakere må bestille bussbilletter selv. Dette kan gjøres på Nor-Way bussekspress sine hjemmesider. Rutetider finnes her

Dag 2 - Turdag

Vi står opp, spiser en god frokost og lager en solid niste. Første etappe på turen går sørover til hytten Skogadalsbøen i hjertet av Jotunheimen. I utgangspunktet er turen cirka 18 km, så vi bruker store deler av dagen på denne turen. Det er uansett gruppas form, vær og vind som legger premissene for hvor lang tid vi bruker.

Vel fremme på hytten blir vi servert en god middag før vi gode og slitne legger oss for kvelden.

Dag 3 - Turdag

Dagens mål er Olavsbu. Det er flere mulige ruter til denne hytta. Den korteste turen går nordøstover oppover Rauddalen. Den er 18 km i oppoverbakke store deler av turen.

Olavsbu er en selvbetjent hytte, og det betyr at ikveld må vi lage vår egen mat basert på utvalget fra selvbetjeningslageret. Med litt tips og triks kan disse middagene også gjøres meget gode.

Dag 4 - Toppturdag

Idag skal vi finne en topp i nærheten vi kan bestige fra hytta. Det er mange å velge mellom, så turlederne tar en prat med alle deltakerne så gruppen som helhet blir enige om hva som er det beste alternativet.

Dag 5 - Turdag

Dette blir siste turdag. Vi skal forflytte oss tilbake til Leirvassbu for en siste god middag og velfjortjent søvn i varme senger. Dette er en tur på cirka 10 km, og er beregnet til å ta cirka 4 timer. Vi bruker siste kvelden sammen til å ser tilbake på en forhåpentligvis fantastisk tur og dele bilder og opplevelser.

Dag 6 - Turslutt

Bussen tilbake til Oslo går klokka 09.30. Vi får dermed kun tid til en frokost og niste før vi setter oss på bussturen tilbake. Vel fremme i Oslo klokka 17.00.

NB! Deltakere må bestille bussbilletter selv. Dette kan gjøres på Nor-Way bussekspress sine hjemmesider.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 2500,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, niste og overnatting på Leirvassbu, Skogadalsbøen), kost og losji på Olavsbu og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere, og helst topptur også. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jotunheimen Vest og Øst 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Hyttetur i Jotunheimen (19-30 år)

På denne klassiske hytte-til-hytteturen får du oppleve det beste fra mektige Jotunheimen. Dype daler, høye og bratte fjell, frodige og grønne landskaper, steiner og ur, men ikke minst herlige DNT ...

Kontaktinformasjon: