DNT ung MASSIV - Skarvheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
8. juli 2019 kl. 11:45
Til dato
13. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Finsehytta , Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12227
Dette arrangementet er over!

Trives du i kupert terreng? Her i Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse til grønne, frodige lunger rundt Iungsdalshytta. Denne turen krever at du har erfaring fra turer i fjellet tidligere og er i god form.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes foran avgangstavlen på Oslo sentralbanestasjon klokka 11.45 og tar toget sammen til Finse stasjon. Se etter turleder i rød turlederjakke. For de som ønsker og som kommer fra andre steder enn Oslo kan man møte på Finse stasjon klokka 16.20. Vel fremme går vi samlet 5 minutter til Finsehytta hvor vi skal overnatte. Vi spiser middag etter vi har sjekket inn. Turlederne leder en liten prat om planen for turen etter middag.

NB! Deltakere må kjøpe togbilletter selv. Vi anbefaler å bruke NSB med avgang klokka 12.03, dette er samme tog som turlederne tar.

Dag 2 - Turdag

Denne dagen skal vi gå fra Finsehytta til Geiterygghytta. Dette er en tur på cirka 14 km, og vil ta oss 5 timer. Denne turen går gjennom et fascinerende høyfjellsterreng som slår hull på myten om at Hardangervidda er flat. Nå skal riktignok vi bevege oss inn i Skarvheimen som ligger nordover fra Finse. Den merkede løypa tar oss gjennom dype juv, langs store vann og spennende terreng mot Geiterygghytta. En god start på turen.

Vi blir servert en deilig og etterlengtet 3-retters middag også på denne hytten, og er vi heldige får vi noen gode historier fra bestyrer. Kvelden kan bli brukt til refleksjon foran peisen eller spill i hyttas koselige stue.

Dag 3 - Turdag

Idag går ferden videre nordover. Målet er den selvbetjente hytten Kongshelleren. Turen er cirka 13 km, så vi er nok ute 5 timer også idag. På Kongshelleren må vi fikse vår egen mat til middag, kvelds, frokost og lunsj. Et selvbetjeningslager bestående av tørrmat gir muligheter for kreative matsammensetninger, og kanskje turlederne har tatt med litt ekstra ingredienser i sekken? Mette skal vi iallfall bli, og kvelden blir brukt til sosialt samvær i den intime og koselige hytta. 

Dag 4 - Turdag

Dagens mål for turen begir oss i retning østover Iungsdalshytta. Turen er beregnet til 5 timer, så vi rekker å være på plass til lunsj på Iungsdalshytta når vi er fremme. Vi har god tid og kan utforske området rundt hytta og får tid til en ettermiddagstur før middag om vi ønsker det. Hvis ikke er sofaen ledig for dem som ønsker å hvile beina litt etter mange dager på tur.

Dag 5 - Turdag

Ferden tar oss videre nordover mot den selvbetjente hytten Bjordalsbu som er dagens turmål. Dette er en tur på cirka 15 km og vi regner med å bruke omtrent 7 timer på denne turen som går over småkupert og frodig terreng i nydelige omgivelser. Vel fremme på hytta må vi tilberede vår egen middag fra selvbetjeningslageret.

Dag 6 - Turslutt

Siste turdag er kommet. Vi skal bevege oss i retning Breistølen som er endestoppet for denne turen. Dette er en etappe på cirka 13 km i slak nedoverbakke hele veien. Vi beregner 4-6 timer på denne turen. Vi må planlegge turen, da siste buss går fra Breistølen klokka 16.07.

NB! Deltakere må bestille billetter til bussreisen fra Breistølen selv. Gå inn på Nettbuss sine hjemmesider, søk opp Breistølen - Oslo og bestill billett til avgang 16.07 den 13. juli.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 2100,-. Prisen inkluderer fullpensjon (middag, frokost, lunsj og overnatting) på Finsehytta, Geiterygghytta og Iungsdalshytta, kost og losji på Kongshelleren og Bjordalsbu, samt transport og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Skarvheimen 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

DNT ung MASSIV - Skarvheimen (19-30 år)

Trives du i kupert terreng? Her i Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse til grønne, frodige lunger rundt ...

Kontaktinformasjon: