DNT ung på telt- og topptur i Femundsmarka (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
21. juni kl. 15:00
Til dato
23. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Ungdom, Leir, Fjelleir
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Femundsmarka, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12221
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for deg som har lyst til å oppleve uberørt natur i et av de fineste turområdene i Norge. Det blir en ordentlig villmarkshelg med telting, matlaging på primus og topptur til storslåtte Sølenmassivet.

Program

Dag 1 – Turstart

Vi møtes på Oslo bussterminal 15.00, og kjører opp til Sølenstua i en 9-seter. Turen er beregnet til 3 timer og 30 minutter. Vi tar sikte på å være på Sølenstua mellom 18.00 og 19.00. Vi fordeler fellesutstyr og pakker oss klare for å gå ca. 7 km inn til området ved Søre Ørsjøen. Her slår vi opp telt, rigger oss til en fin camp og lager oss en god middag. På kvelden snakker vi litt om morgen dagen

Dag 2 - Turdag

I dag går turen inn til Sølenmassivet. Dette er en tur på ca. 8 km. Vi lar telt og det vi ikke trenger i løpet av dagen bli i camp, og går med lett sekk. Turen går via Skardtjønna, som er et idyllisk lite vann med god utsikt. Kanskje det er her vi spiser lunsj? Deretter går vi de siste 2 km og 300 høydemetrene til Midtre Sølen (1755 moh.). Vi nyter utsikten så lenge vi bare ønsker, før vi trasker ned igjen til camp. Vi nyter en velfortjent middag i godt selskap og koser oss utover kvelden.

Dag 3 - Turslutt

Tidlig søndag morgen spiser vi frokost, pakker ned telt og gjør oss klare for turen tilbake til Sølenstua på ca. 12 km. Vi går sør for Ørsjøvola og ned under tregrensa på vei tilbake til bilen, med en lunsjpause underveis. Vi satser på å reise fra Sølenstua mellom 15.00 og 16.00, og er tilbake i Oslo utpå kvelden (tidspunkt avhenger av trafikken).

Husk å ta med egen mat til frokost, lunsj og snacks! Turledere tar med middagsmat

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 900,-. Prisen inkluderer leie av 9-seter, mat, utstyrsleie og turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum 2 uker før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakkeliste.

DNT stiller med middagsmat for hele oppholdet. Deltakere må ta med egen lunsj, frokost og snacks. Det er viktig at mathensyn blir meldt inn til administrasjonen i forkant. Enten ved påmelding eller over mail før tur. Det kan også være lurt å ha med litt snacks lett tilgjengelig i sekken. Litt sjokolade, nøtter eller en blanding er det beste som mellommåltid.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Femundsmarka 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

DNT ung på telt- og topptur i Femundsmarka (13-16 år)

Dette er turen for deg som har lyst til å oppleve uberørt natur i et av de fineste turområdene i Norge. Det blir en ordentlig villmarkshelg med telting, matlaging på ...

Kontaktinformasjon: