Singeltur Aurlandsdalen 25 - 35 år

Fellestur

Fra dato
7. august 2019 kl. 15:43
Til dato
11. august 2019 kl. 14:45
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Aurlandsdalen Turisthytte , Finsehytta , Geiterygghytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12241
Dette arrangementet er over!

Singel, ønsker turfølge med folk på din egen alder? Hva med en fjelltur fra hytte til hytte? 
Her vil du møte turglade deltakere som også ønsker et sosialt fellesskap og sjansen til å få nye venner. Skulle du i tillegg få en venn for livet, er jo dette bare en bonus. Turen krever at du er i god fysisk form og har erfaring med å gå med sekk på ryggen da dagsetappene er forholdsvis lange. Turen går fra Finse, over St.Pål med storslagen utsikt. Den trange og ville Aurlandsdalen, som er en av landets mest populære og omtalte fotturruter. Stien her følger gamle kløvstier og enkelte partier på brede hyller i fjellsiden, forbi nedlagte gårder og bosettinger. Det blir vestlandsnatur i fullt monn!

Singelturer skiller seg fra andre fellesturer ved at det er noe kjønnskvotering.

Program:

Dag 1 Ankomst Finsehytta, ca 400 m/10 min.
Oppmøte ved nedgangen til plattformen til toget på Oslo S 20 minutter før avreise. Se monitor i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget fra Oslo S kl.15.43 til Finse (1223 moh), ankomst kl. 19.58. Til fots til Finsehytta. Middag og sosialt samvær. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Finse - Geiteryggen, ca 15 km/5 t.
Fra Finsehytta går vi over jernbanen og videre opp til Klemsbu. Vi tar en avstikker til Sankt Pål (1695 moh) hvis godt vær. Bratt ned, øst for Omsvatnet og videre langs Geiteryggvatnet til Geiterygghytta (1229 moh).
Sankt Pål har en fantastisk utsikt over Finse og Hardangerjøkulen (den sjette største isbreen på Norges fastland).  

Dag 3: Geiteryggen - Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø, ca 20 km/7 t.
På anleggsveien til stidelet mot Hallingskeid nordvest for hytta. På sti nordover, ned til Rossdøla og Breibakka. Vid utsikt over Steinbergdalen når man kommer inn i Stemmerdalen. På skrå ned dalsida  til Steinbergdalshytta (stengt). Et egnet sted for matpakkerast! Videre opp skråninga nord for hytta. Øyestølgrovi og Storagrovi krysses på helårsbruer. Bratt ned til Grøna, opp forbi Grønestøl og bratt ned til veien som følges det siste stykket til Aurlandsdalen Turisthytte, Østerbø (820 moh).

Dag 4: Dagstur Aurlandsdalen, ca 15 km/6 t. 
Denne klassiske fotturen ned Aurlandsdalen er viden kjent. Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Det er en vandring gjennom natur og kultur. Buss tilbake fra Vassbygdi kl.17.05 til Østerbø, ankomst kl 17.30. Avslutningsmiddag og sosialt samvær.

Dag 5: Hjemreise
Etter en god og lang frokost tar vi buss fra Østerbø kl 09.25 til Ål, ankomst kl 11.10. Tog fra Ål kl 11.15 til Oslo S, ankomst kl 14.45

Med forbehold om endring i programmet.

Generell informasjon:
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

NB! Hvis dere skulle oppleve at dere ikke får meldt dere på turen fra vår nettside, selv om det står at det er ledige plasser, kan det være pga. kjønnsfordelingen som vi ønsker på singelturene.

Pris:
Kr 5 000,- fra Finse/til Ål
Kr 6 274,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 750,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen 1:50.000 eller turkart Aurlandsdalen 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Turisenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Finsehytta
Geiteryggen
Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Singeltur Aurlandsdalen 25 - 35 år

Singel, ønsker turfølge med folk på din egen alder? Hva med en fjelltur fra hytte til hytte?  Her vil du møte turglade deltakere som også ønsker et sosialt fellesskap og sjansen ...

Kontaktinformasjon: