Singeltur Jotunheimen Vest 50 - 65 år

Fellestur

Fra dato
8. juli 2019 kl. 08:40
Til dato
12. juli 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Pakketur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12277
Dette arrangementet er over!

Denne ruta er det mange som drømmer om å gå. Med hele Smørstabbremassivet og Fannaråken i front, går vi ned den fantastiske Vetle Utladalen til Skogadalsbøen, vakkert beliggende ved foten av Gjertvasstind og Fannaråken.

På Skogadalsbøen blir vi en ekstra dag. Siste turdag går vi en lang tur opp til Fondsbu - en praktfull tur blant majestetiske 2000-meterstopper. På Fondsbu er det alltid nydelig å ha siste kveld med gjengen.

Bli med på denne fotturen som går fra hytte til hytte, med andre single turglade mennesker i sin beste alder.  Kanskje du får en ny god turvenn for livet i løpet av turen. Men ikke glem den unike gleden av å gå inn i Jotunheimens fjellverden.

Singelturene skiller seg fra andre fellesturer ved at vi har en viss kjønnsfordeling.

Program:

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta, 1.410 moh
Oppmøte Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se på monitoren ved hovedinngangen for hvilken plattform det er. Avreise med Valdresekspressen kl 08.40 til Lom, ankomst kl 14.45  Bussturen går opp gjennom vakre Valdres og og over Valdresflya. En fin bussreise.  Omvisning på Norsk Fjellsenter  med utstillingen "Bergtatt". DNT si historie i Jotunheimen er ein viktig del av denne utstillinga. Dessuten  presenterer den tema som fjellturismen og fjellhistorien, brearkeologi, klima og nasjonalparker,- midt i blinken for alle DNT medlemmer med andre ord.
Buss fra Lom rutebilstasjon kl 16.30 til Sognefjellshytta, ankomst kl. 17.45.  Middag og sosialt samvær. Vi benytter også kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og de neste etappene.

Dag 2: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen, 833 moh, ca 12 km/5 t
Vi går sørover i kupert terreng. Storslagen utsikt mot Fannaråken og Smørstabbremassivet. Stien går ned gjennom Vetle Utladalen i frodig terreng til  Skogadalsbøen. Hytta ligger vakkert plassert med utsyn mot mange av Hurrunganes topper.     

Dag 3: Opphold Skogadalsbøen
Turdag på "Bøen". Mulige alternative dagsturer i tillegg til å ta rusleturer rundt hytta: 
Fannaråken (2068 moh) - DNT's høyest beliggende betjente hytte, topptur til Friken (1503 moh).
Besøk på Vormeli i Utladalen, hvor det tidligere har vært gårdsdrift i perioder. 
Terrenget rundt Skogadalsbøen er spennende, mye opp og ned, sildrende bekker (badekulper) og frodig landskap.

Dag 4: Skogadalsbøen - Fondsbu, ca 24 km/7-8 t.
Etter frokost tar vi på oss storsekken igjen og tar fatt på en lang dags ferd mot sivilisasjonen. Vi har all verdens tid, så ikke bekymre deg om lengden på dagsetappen kan virke "umulig" for deg. Ta det som en utfordring. Opp den frodige og vakre Skogadalen, langs Mjølkedalstjørni og ned Mjølkedalen til Fondsbu. Vel framme en god middag og samling i peisestua for litt turmimring siste kvelden.

Dag 5: Hjemreise
For de av dere som ikke er helt utslitt, kan det være verdt å ta en formiddagstur til Utsikten (1518 moh), ca 3 t.
Avreise med buss fra Eidsbugarden kl 12.30 til Tyinkrysset, ankomst kl 13.00 og videre med Valdresekspressen fra Tyinkrysset kl 14.08 til Oslo Bussterminal, ankomst kl 18.52.

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Generell informasjon:
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, værforhold ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

NB! Hvis dere skulle oppleve at dere ikke får meldt dere på turen fra vår nettside, selv om det står at det er ledige plasser, kan det være pga. kjønnsfordelingen som vi ønsker på singelturene.

Pris: 
Kr 5.222,- fra Lom, Norsk Fjellsenter/til Fondsbu
Kr 6.563,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 750,-.Bli medlem her

Maks antall deltakere på denne turen: 14

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.


Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her:

Sognefjellshytta
Skogadalsbøen

Fondsbu

Norsk Fjellsenter

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på
Nettbutikken.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les:
viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.
 

Singeltur Jotunheimen Vest 50 - 65 år

Denne ruta er det mange som drømmer om å gå. Med hele Smørstabbremassivet og Fannaråken i front, går vi ned den fantastiske Vetle Utladalen til Skogadalsbøen, vakkert beliggende ved foten ...

Kontaktinformasjon: