Foredrag: The Russian - Scandinavian Kayak Expedition

Arrangement

Dato
22. januar 2019 kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Arrangement, Foredrag, Ekspedisjon, Kajakk
Arrangører
Friluftshuset Sørenga, DNT Oslo og Omegn
Turkode
12310
Dette arrangementet er over!

2. Mars 2018 padlet Stein Kynø (61) og Erling Vågnes (58) ut fra Bestumkilen i Oslo med mål om å padle rundt Skandinavia, gjennom nordvest Russland, tilbake langs norskekysten og være tilbake i Bestumkilen 30 September. En tur på tilsammen ca 6500 km.

 

Etter fem måneder og ca 3500 km, gjorde imidlertid akutt sykdom at de måtte avbryte turen og evakueres fra Europas nordligste fastlandspunkt; Kinnarodden i Finnmark. Før de måtte avbryte hadde de padlet rundt Sverige, innom Danmark, langs kysten av Finland, og blitt de første til å padle de russiske vannveiene fra St Petersburg til Kvitsjøen.

Turen bød på mangfoldige utfordringer og opplevelser, både med hensyn til natur, utstyr og noen fysiske strabaser. Det som likevel gjorde aller størst inntrykk var møtet med mennesker, kultur og historie underveis, ikke minst i Russland. 

22. januar kommer Stein og Erling for å dele erfaringer og opplevelser fra turen. De vil og gjennomgå planlegging, forberedelser, risikovurdering, utstyrsvalg, og betydningen av en gjennomtenkt nødplan. 

Så om du sitter med en drøm om en lengre kajakk ekspedisjon eller synes det holder fint med å leve gjennom fine beskrivelser, ta turen da vel!

 

Når: kl 18.00 (dørene åpner fra kl 17.30)

Hvor: Bystua,  Friluftshuset Sørenga

Pris: 100 kr pr pers. Åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer

 

For informasjon om foredraget kontakt friluftshuset@dntoslo.no eller ring oss på tlf 22822802.

 

Generell informasjon: Når du melder deg på dette arrangementet bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår.

Kontaktinformasjon: