Jentetur til Skarvheimen

Fellestur

Fra dato
12. september 2019 kl. 12:03
Til dato
15. september 2019 kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Høst, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Iungsdalshytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12199
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for dere damer som trenger en stor dose frisk fjellluft, gode turer på merkede stier og full service på hyttene. Bli med til Skarvheimen 

I Skarvheimen møtes Øst- og Vestland i et mektig favntak. Kontrastene er store, fra frodig landskap rundt Iungsdalshytta, herlige flyer mot en fantastisk utsikt til Hallingskarvet, til et mer kupert terreng mellom Geiterygghytta og Finse. Vi nyter dagene ute. MIddagene serveres oss på alle hyttene og vi kan gode og mette forflytte oss inn i peisstua til mimring om dagens tur og andre temaer som måtte dukke opp i den tynne fjelllufta.

Nøl ikke; sjekk kalenderen, gi beskjed til jobb og familie og bli med til fjells!

Program:

Dag 1: Ankomst Iungsdalshytta, ca 4 km/1-2 t.
Oppmøte ved nedgangen til plattformen på Oslo S 20 minutter før avreise. Se på monitor for plattform. Avreise med Bergensbanen  fra Oslo S kl. 12.03 til Ål, ankomst kl. 15.18. Videre med ekstrabuss fra Ål stasjon til Tovika, ankomst ca kl 16.20. Til fots til Iungsdalshytta (1111 moh). Vi benytter kvelden til felles samling med informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og god mat.

Dag 2: Iungsdalshytta - Storestølen Fjellstugu, ca 15 km/5 t.
Over Iungsdøla og sørover, opp gjennom Grevskardet. Nydelig utsikt til Halingskarvet. Videre over Flyane(1343 moh) mot Strandavatnet og ned til Storestølen Fjellstugu (1010 moh).

Dag 3: Storestølen Fjellstugu - Raggsteindalen - Geiterygghytta, ca 16 km/5-6 t.
Ekstrabuss fra Storestølen rundt Stryknafjorden og Faugelifjorden til Raggsteindalen. Videre til fots opp gjennom Sledaskaret og videre over Ynglesflaten, Ynglesvatnet (1234 moh) og Skarstjørnane og ned til grusvei som følges opp til Geiterygghytta (1229 moh).

Dag 4: Geiterygghytta - Finse - Hjemreise, ca 15 km/5 t.
Langs Geitryggvatnet, så i jevn stigning ca 400 høydemeter opp fjellsida øst for Omnsvatnet og delvis på snøfonner opp på fjellplatået. Mulighet for en kort avstikker til toppen Sankt Pål (1695 moh) med vid utsikt mot Hardangerjøkulen i sør og Gaustatoppen i sørøst. Forbi Klemsbu og i noe steinete terreng videre ned til Finse (1222 moh).
Har man god tid før togavgang, anbefales en tur til Finsehytta for en smak fra microbryggeriet på hytta.
Avreise med tog fra Finse kl. 18.19 til Oslo S, ankomst kl. 22.27.

Vi tar forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4 200,fra Ål/til Finse
Kr 5 472,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 750,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Maks antall deltagere: 14 stk

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen: Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turenRød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Iungsdalshytta
Storestølen Fjellstugu
Geiterygghytta

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Jentetur til Skarvheimen

Dette er turen for dere damer som trenger en stor dose frisk fjellluft, gode turer på merkede stier og full service på hyttene. Bli med til Skarvheimen  I Skarvheimen møtes Øst- ...

Kontaktinformasjon: