Sommerturlederkurs 2019

Kurs

Fra dato
31. august 2019 kl. 08:00
Til dato
5. september 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Grimsdalshytta , Rondvassbu
Turkode
12214
Dette arrangementet er over!

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT turleder!

Infokveld  torsdag, 2. mai kl 1700
Møtt instruktørene Peter Warren og Kjell Jonsson i Storgata 3, DNT Oslo og Omegn. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp (ingen påmelding).

 

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Oslo og Omegn og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som en tur som går over 6 dager fra hytte til hytte i Rondane. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

  • Bestått «Grunnleggende turlederkurs/Nærmiljøkurs» . modul 1-2 i turlederstigen.
  • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.). Vi anbefaler på det sterkeste å ta et kart og kompasskurs i forkant.
  • Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
  • Eraring fra turer på egenhånd
  • Erfaring fra overnatting ute, i telt, bivuakk, under åpen himmel
  • Erfaring som turleder på turer i nærmområdet
  • Medlemsskap i DNT 

Instruktører på kurset:
 Peter Warren og Kjell Jonsson

Pris:
Kr. 5.024,- fra Ringebu/til Grimsdalshytta.
Kr. 6.251,- fra/til Oslo.

Kursavgiften (ex reise) refunderes etter tre turer som sommerturleder for DNT Oslo og Omegn.

Antall dager: 6 dager
Hvor: Rondane fra hytte til hytte. Vær forberedt på at deler av en natt kan tilbringes ute.
Rute: Eldåbu-Rondvassbu-Øvre Dørålseter - Grimsdalshytta. Kurset starter på toget fra Oslo S, derfor tilrettelegges for felles reise tur/retur Oslo. 
Kart: Rondane Nord og Rondane Sør, 1:50 000 


Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut søknadsskjema og send det inn innen 14. mai 2019 til cvg@dntoslo.no. Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne i begynnelsen av juni. DNT Oslo og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen og bekreftelse om at de vil benytte personen som turleder dersom vedkommende består kurset.

Innsending av søknadsskjema: Søknadsskjema sendes pr. epost til Claudia von Gostomski, cvg@dntoslo.no  eller til DNT Oslo og Omegn, Aktivitetsavdelingen, Postboks 7 Sentrum, 0101 Oslo.

Mer informasjon kan du få ved henvendelse til DNT Oslo og Omegn, Claudia von Gostomski, cvg@dntoslo.no.

Viktig informasjon om fellesturer/kurs sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer/kurs:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Kontaktinformasjon: