Strikkekveld på Sørenga

Arrangement

Dato
6. november 2018 kl. 17:00 - 20:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Arrangement, Foredrag, Dnt-Kofta
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turkode
12193
Dette arrangementet er over!

STRIKKEKVELD I BYSTUA

Vi presenterer DNT-kofta og har med oss strikkedesigneren Sidsel J Høivik. Velkommen til en hyggelig strikkekveld i Bystua på Friluftshuset. Liker du å strikke, eller har lyst til å lære det? Da er dette en flott anledning til å få inspirasjon!

Redaktørene Ingvild og Åsa fra Familien vil fortelle oss om DNT-kofta og hvilke tradisjonelle mønster du finner i den. De vil også fortelle litt om responsen DNT-kofta har fått fra leserne. Og generelt om trenden norske kofter.

Vi får nyttige tips og triks fra kofte-eksperten Sidsel J. Høivik (hun stepper inn for Vanja Blix Langsrud som måtte trekke seg på kort varsel)
Det blir en kort introduksjon i plenum: 
Hva er det med kofter? Hvorfor er det så populært?
Hvor vanskelig er det? Hvordan komme i gang?
Hva skal jeg tenke på ved valg av garn? Hvordan strikke med flere farger?
Og montering, hvordan gjør jeg det?

Deretter vil hun går rundt og hjelpe alle som lurer på noe.

Vi legger opp til en lærerik og hyggelig kveld. Det vil også bli vist bilder og film med inspirasjon til vinterens turer.

VELKOMMEN:
Tirsdag 6. november fra kl 17:00 til ca kl 20:00, i Bystua på Friluftshuset, Sørengkaia 124 i Oslo.

Enkel servering og pris kr 50,-. Maks 50 plasser. Påmelding!

Det er ukebladet Familien som har fått laget mønsteret til DNT-kofta, som en gave til DNT anledning 150-års jubileet. Mønsteret er laget av en av de mest erfarne designerne i Sandnes Garn, Olaug Kleppe. Hun ble inspirert av historiske bilder fra DNTs arkiv og har laget en kofte med blanding av flere tradisjonelle mønster.

Mønsteret til herrekofta, ble presentert i Ukebladet Familien nr 14 som var i salg fra 9. juli. Og damekofta ble presentert i nr 19 som var i salg fra 17. september.

Slik bestiller du mønster:
Send SMS til 2205, i meldingen skriver du: MØNSTER DNT herrekofte + din mailadresse. (ev damekofte).

Du mottar da en pdf-fil med mønster, som også inneholder informasjon om garn og garnalternativer. Kofta er strikket i garnet Peer Gynt fra Sandnes Garn som du får kjøpt i de fleste garnbutikker og også på sandnesgarn.no. I mønsteret finner du flere alternative garn. Mønsteret koster kr 40,-, som blir belastet mobilregningen.

Mulighet til å kjøpe garnpakke inkludert mønster på strikkekvelden 6. november:
På strikkekvelden i Bystua får du mulighet til å kjøpe garnpakker til DNT-kofta, så langt beholdningen rekker. Familien vil ta med et restopplag fra markedsdager de skal holde uka før.
Om du satser på å starte med nyinnkjøpt garnpakke. Husk å ta med rundpinne nr 2.5 og 3.5. Størrelse 60 cm.

 

Kontaktinformasjon: