Påsketur Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
13. april kl. 08:30
Til dato
17. april kl. 19:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Femundsmarka, Sverige
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
12126

Påsketur i den sørlige delen av Femundsmarka. Vi besøker to forskjellige overnattingssteder, hver med sin spesielle sjarm og service. Med vidt skue, småkupert terreng og runde topper, er dette en tur for de som ikke ønsker bratte bakker og utforkjøringer.

Program:

Dag 1: Ankomst Svukuriset, ca 8 km/3 t
Bli med på vår fellestransport fra Oslo. En fin anledning til å bli tidlig kjent med hverandre og ikke minst slippe buss/tog/taxi eller bilkjøring. Ferien starter i Oslo! 
Avreise fra Oslo Bussterminal kl 08.30 som kjører oss helt inn til Elgå, ankomst ca kl 14.00. Vel framme på Elgå tar vi på oss sekken og skiene å går opp til Svukuriset, en flott tur opp gjennom furuskogen. Middagen venter. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Opphold Svukuriset
Med muligheter for dagstur i området. 

Dag 3: Svukuriset - Valdalen gård, ca 23 km /7-8 t

Ruten vil bli avgjort på stedet etter vær- og føreforhold.

Dag 4: Valdalen gård - Svukuriset, ca 21 km/7 t.
Fra Valdalen opp i høyden i skaret mellom Storslåga og Sushøgda (1043 moh.) Derfra forbi Litle Grøvelsjøen og over platå til vestsiden av Forborgen. Fra Forborgen nedover mot Storsteintjønnan, nedover Revlingdalen til Revlingsjøene. Kort bit igjen til Svukuriset. Det meste av strekningen kan gåes i scooterspor. Gjennom skikkelig snaufjell til den vakre Revlingdalen med både furu og bjørk. Vi avslutter vår rundtur med en 3-retters middag på DNT Oslo og Omegns flotte, betjente hytte Svukuriset.

Dag 5: Svukuriset - Elgå - Oslo, ca 8 km/ 3 t
Etter en god natts søvn og en deilig frokost, pakker vi sekken for siste gang på denne skituren og sklir forbi Gråvola og gjennom furuskogen tilbake til Elgå.

Ekstrabuss fra Elgå kl 14.00 direkte til Oslo Bussterminal, ankomst ca kl 19.30.

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

  

Pris:

Kr 5 440,- fra/til Elgå
Kr 6 896,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 750,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.

Max antall deltagere på denne turen: 12 stk

Turpakken inkluderer: overnatting, 2 turledere og alle måltider (frokost, niste/termos pg vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Fjellski med stålkanter må benyttes. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart  Femunden Nord og Femunden Sør, begge i målestokk 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her:
Svukuriset
Valdalen gård

Pakkeliste: 
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Aktivitetsavdelingen på aktivitet@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Påsketur Femundsmarka

Påsketur i den sørlige delen av Femundsmarka. Vi besøker to forskjellige overnattingssteder, hver med sin spesielle sjarm og service. Med vidt skue, småkupert terreng og runde topper, er dette en tur for de som ...

Kontaktinformasjon: