Toppturhelg på Sognefjellshytta (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
30. mai 2019 kl. 17:00
Til dato
2. juni 2019
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Hyttetur, Vinter, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12177
Dette arrangementet er over!

En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet, godt blandet med god mat og hyggelig selskap.

Dette er en tur for dere som har det nødvendige utstyret, og har litt erfaring med toppturer fra før. Mulighetene er gode for å gå trygge topper som kan gi god læring innen topptur, men man har også muligheten for å gå litt lengre turer med flere topper i samme tur. Aktuelt utstyr på beina er randonneeski, telemark eller splitboard. Fjellski er ikke egnet for denne typen toppturer.

Program

Dag 1 - Turstart

Vi møtes ved Sognefjellshytta klokka 17.00. Det beste alternativet for gruppen er at vi organiserer samkjøring i bil for alle sammen, siden det er en relativt lang reise inn til Sognefjellet. Alternativet er at deltakerne bestiller buss til Lom og DNT bestiller ekstrabuss fra Lom til Sognefjellet. Dette tar turledere en endelig avgjørelse på, og da vil det komme mer informasjon om mulighetene i deltakerbrevet eller en Facebook-gruppe senest 2 uker før tur.

Etter middag tar vi et ferdaråd for å diskutere hva turlederne har tenkt om planene for de neste dagene før vi kaster oss til køys. 

Ved bruk av kollektiv transport anbefaler vi bestilling av buss NX146 Nettbuss fra Oslo til Lom med avgang fra Oslo bussterminal klokka 09.30. Ankomst Lom klokka 15.55.

Dag 2 - Turdag

Vi kommer oss tidlig opp, spiser frokost og kommer oss ut på tur. Vi har flere bra topper å velge mellom, vi ser an vær og føreforhold, og plukker den turen som passer best for gruppen. Vi har hele Smørstabremassivet i nærheten, men også Sognefjellet og Turtagrø innen rekkevidde, så dette er et eldorado for toppturer både sommer og vinter. Det blir helt sikkert vanskelig å velge hva man helst vil! Vi er iallfall ute hele dagen, og kommer tilbake til en sykt god middag. 

Dag 3 - Turdag

Nok en dag, og nok en topptur står på menyen. For et luksusliv. Turlederne har planlagt et par alternativer som gruppen finner ut hva man har mest lyst til. Sjekk ut alternativene  - Kalven, Veslebjørn, Storebjørn, Steindalsnosi, Fannaråken på UT.no, så er det bare å begynne drømme :)

Dag 4 - Turslutt

Gruppen har en lang reise tilbake til Oslo. En eventuell ekstrabuss henter gruppen fra Sognefjellshytta klokka 13.00 slik at deltakerne rekker siste buss til Oslo fra Lom klokka 14.20. Ved samkjøring avslutter vi turen på Sognefjellshytta klokka 13.00, og man har mulighet til å bli litt lenger om ønskelig.

Vi satser på at dette blir en fantastisk langhelg med spektakulær utsikt, godt vær, mye snø og god stemning.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris
Kroner 3000,- Inkludert i prisen er pensjon (middag, frokost og niste) på Sognefjellshytta 3 døgn og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) 300 kroner (må plukkes ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski/snowboard/splitboard, støvler og staver, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær. En god dagstursekk/topptursekk på 30-40 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000, Smørstabreen 1:25 000, Hurrungane 1:25 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Toppturhelg på Sognefjellshytta (19-30 år)

En helg for deg som ønsker å lære og praktisere mer om hvordan man kan gjennomføre trygge toppturer i fjellet, godt blandet med god mat og hyggelig selskap. Dette er ...

Kontaktinformasjon: