Skitur i Skarvheimen (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
25. april kl. 14:00
Til dato
28. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Vinter, Ungdom, Fjellskitur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Iungsdalshytta
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
12173
Dette arrangementet er over!

Et storslått fjellområde som Skarvheimen må oppleves. Midt mellom de høye fjell i Jotunheimen og det flate høyfjellsplatået på Hardangervidda strekker Skarvheimen seg etter stjernene. Bli med på en fantastisk hyttetur med fjellskiene på beina og sekken på ryggen. Kvalitetstur!

Program

Dag 1 - Turstart

Deltakere kan velge å møtes ved informasjonsdesken på Oslo Bussterminal klokka 14.00 og ta bussen sammen med turleder til Breistølen klokka 14.35. Se etter turleder i rød turlederjakke. For de som ønsker og som kommer fra andre steder enn Oslo kan man møte på Breistølen når bussen fra Oslo ankommer klokka 20.05. Deltakere må bestille bussbilletter selv, og da anbefaler vi å bestille samme avgang som turleder skal være med på fra Nettbuss Ekspress (Sogn og Fjordane ekspressen).

Vi ankommer Skarvheim som ligger like ved Breistølen og lager oss middag fra det selvbetjente lageret. Før kvelden er omme tar vi et ferdaråd for å legge en plan for de kommende dagene som turlederne presenterer.

Dag 2 - Turdag

Idag skal vi gå fra Skarvheim til Bjordalsbu. Dette er en tur på cirka 13 km, og vil ta oss cirka 6 timer. Denne turen går gjennom et facsinerende høyfjellsterreng som slår hull på myten om at Hardangervidda er flat. Den merkede løypa tar oss gjennom dype juv, langs store vann og spennende terreng mot hytta. En god start på turen.

Bjordalsbu er selvbetjent. Det betyr at vi må tilberede middagen vår selv fra de råvarene vi finner i tørrvarelageret til hytta. Dersom turlederne har husket å ta med litt ekstra godsaker i sekken, kan dette bli en riktig så god middag.

Dag 3 - Turdag

Idag går ferden videre sørover. Målet er Iungsdalshytta. Turen er cirka 16 km, så vi er nok ute 7 timer idag. Vi kommer utenfor Iungsdalshyttas betjente sesong, så også her må vi ty til selvbetjening og proviantlager. Vi hører riktignok rykter om at den nye retten Bacalao på menyen er særdeles god.

Dag 4 - Turslutt

Siste dag på tur og vi skal begi oss tilbake til Oslo etterhvert. Vi må selv gå ned til Myrland brøytestasjon siden vi ikke kan få beltebiltransport fra Iungsdalshytta. Dette er en tur på cirka 15 km. Fra Myrland blir vi plukket opp i minibuss som tar oss til Ål stasjon. Toget fra Ål stasjon til Oslo går klokka 19.18. Det vil si at vi er tilbake i Oslo klokka 22.35.

Husk at deltakere må bestille togbilletter selv fra NSB. Kjøp da avgangen 19.18 fra Ål stasjon.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris

Kroner 1500,-. Prisen inkluderer kost og losji på Skarvheim, Bjordalsbu og Iungsdalshytta, utgifter til minibuss, samt turlederkostnader.
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-.

Annet
Turen krever at du har normalt godt fjellutstyr for tur mellom hytter på vinterstid. Varme og vindtette klær er viktig, det samme er en god sekk. Denne bør ideelt sett ikke være mer enn 40-50 liter, og burde ikke veie mer enn 10 kilo. Fjellski, staver og fjellskisko er en selvfølgelighet. Det kan også være lurt med gamasjer og skifeller (helst kortfeller).

Hele denne turen er selvforsynt gjennom de hyttene vi besøker. Det kan uansett være lurt å ha litt snacks i form av nøtter eller sjokolade i sekken. Vann er også noe som må huskes på hele tiden mens man er på tur. En drikkesekk i sekken eller en vannflaske lett tilgjengelig må være med. 

Alle påmeldte får tilsendt et deltakerbrev av hovedturleder senest en uke før turstart med siste informasjon om turen og tips til utstyr og pakking.

Utstyrsutlån

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Skarvheimen 1:50 000 og Hemsedalsfjella Nord 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter

Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

DNT ung Oslo sitt arbeid er også støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Bli medlem i DNT!

Skitur i Skarvheimen (19-30 år)

Et storslått fjellområde som Skarvheimen må oppleves. Midt mellom de høye fjell i Jotunheimen og det flate høyfjellsplatået på Hardangervidda strekker Skarvheimen seg etter stjernene. Bli med på en fantastisk ...

Kontaktinformasjon: