Vinterekspedisjon i Skarvheimen

Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet?

Og setter samtidig pris på god mat og å sitte foran peisen?Utfordre deg selv til en natt i telt på vinteren?

I mars har vi gleden av å invitere til vinterkurs på Geiterygghytta.

I løpet av en langhelg får du lære om alt fra hvilket utstyr og klær du bør ha med deg til hvordan man graver seg ned og navigasjon i vinterfjellet. Du lærer også om snøskred og å lage mat på primus. Og ikke minst får du lære og oppleve hvordan man gjennomfører en komfortabel og trygg natt i telt, selv om været kanskje skulle være ruskete. Den svært erfarne fjellguiden Kjell Jonsson fra Fjellboms er instruktør. Og selvfølgelig skal vi på tur!

Vi tilbringer to netter på Geiterygghytta. Der nyter vi ikke bare en varm dusj og peisvarme, men deilig, lokalprodusert og hjemmelaget mat.

Program

Torsdag 14.mars

Fra parkeringsplass ved fylkesvei 50 er det ca. 5 km langs kvistet løype til Geiterygghytta. Ønskes bagasjetransport er dette inkludert i kursavgiften. Se punktet Transport for øvrige detaljer.

Vi møtes på hytta og spiser felles middag kl 20:00. Etter middagen har vi en sosial samling i peisestua med presentasjon og informasjon om kurset.

Fredag 15.mars

Etter en god frokost, hvor vi også smører matpakke, legger vi ut på vår mini-ekspedisjon. Vi går i retning Kyrkjedøri hvor vi finner en egnet teltplass. Vi lærer om etablering av teltplass og teltrutiner.

Hvis været tillater det går vi til videre fra teltplassen vår utenfor merket løype til Kyrkjedørsnuten, 1790 moh. De siste 30 meterne til toppen går vi uten ski. Utsikten herfra er fantastisk på en finværsdag! Det er en lang tur helt til toppen, men vi går med lett oppakning fra teltplassen vår, så det gjør motbakkene enklere.

Tilbake i campen vår lager vi felles middag på primus, før vi kryper ned i soveposene våre.

Lørdag 16.mars

Etter en god natt i telt er det på tide med en skikkelig frokost. Vi fyrer opp primusene og lager felles frokost. Og kaffe er selvsagt!

Vi pakker sammen teltleiren vår og renner tilbake til Geiterygghytta. Der venter varm suppe, og det blir det mulighet for å skifte og hvile litt før vi starter kurs i nærheten av hytta.

Vi lærer om nødbivuakker (vi skal grave oss ned i tide), vurdering av islagte vann og navigasjon. Kunnskap om skred er viktig, så vi skal lære oss hvordan vi unngår å bli tatt av skred, og hva vi gjør hvis vi skulle bli tatt. Hvis været er ruskete tar vi teori om bekledning og utstyr innendørs.

Det er tid for en dusj før vi spiser 3-retters middag kl 19:00. Resten av kvelden koser vi oss i peisestua.

Søndag 17.mars

Etter nok en god frokost rekker vi en kortere tur i området. Tiden brukes også til å gjennomgå de elementene vi eventuelt ikke fikk tid til på lørdagen. Vi spiser matpakken vår på hytta (i solveggen?) slik at vi er klare til avreise senest kl 15:00.

Man følger på egenhånd kvistet løype tilbake til parkeringsplassen ved hovedveien. Hvis man ønsker kan bagasjen fraktes.

Transport

Det enkleste er å kjøre egen bil til parkeringen vest av Geiteryggtunnelen. Veibeskrivelse finner du her.  Vi oppfordrer til å reise miljøvennlig, så hvis du ønsker å samkjøre kan vi koordinere dette. Det er mulig å ta toget til Ål. Transport fra togstasjonen på formiddagen kan bestilles mot tillegg.

Krav og utstyr

Deltakerne må ha grunnleggende skiferdigheter.

Følg DNTs pakkeliste for vinter.

I tillegg må du være utrustet for en natt i telt. Lån av ekspedisjonstelt er inkludert i prisen, men den enkelte må stille liggeunderlag og sovepose. Vi anbefaler å ta med et ikke-oppblåsbart liggeunderlag og et oppblåsbart. Skulle det være sikkerhetsutstyr du mangler, for eksempel snøspade eller vindsekk, ta kontakt, så får du låne dette uten ekstra kostnad. Ved manglende sikkerhetsutstyr vil du kunne bli nektet deltagelse. Mangler du en god vintersovepose eller liggeunderlag kan dette leies mot et tillegg i pris.

Pris

Prisen inkluderer bagasjentransport (hvis ønskelig) til og fra hytta, 3 overnattinger i 4-mannsrom, alle måltider, instruksjon, guiding og lån av fellesutstyr. Eventuell drikke og annet betales av den enkelte i tillegg. Reise er ikke inkludert i prisen, og organiseres av den enkelte.

Pris DNT-medlem: kr 3.850,-
Pris ikke-medlem: kr 4.390,-

Ikke medlem? Meld deg inn her 

Booking

Booking og spørsmål om kost og losji sendes på til e-post
geiteryggen@turistforeningen.no.

Gi opp navn på kurs og dato ved bestilling.

Spørsmål om kurset kan sendes post@fjellboms.no

Vilkår for deltagelse på kurset kan du lese mer om her

Annet

Har du lyst på vinterkurs uten teltovernatting? 7.-10.mars holder vi et tilsvarende kurs, men med alle nettene på Geiterygghytta. Se her for detaljer og påmelding

Vinterekspedisjon i Skarvheimen

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet? Og setter samtidig pris på god mat og å sitte foran peisen?Utfordre deg selv til en natt ...

Kontaktinformasjon: