Trygg i vinterfjell

Kurs

Fra dato
7. mars kl. 19:00
Til dato
10. mars kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Temakurs, Topptur, Hyttetur, Skredfare, Vinteraktivitet, Navigasjon
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta , Fjellboms
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet?

Og setter samtidig pris på god mat og å sitte foran peisen? I mars har vi gleden av å invitere til vinterkurs på Geiterygghytta.

I løpet av en langhelg får du lære om alt fra hvilket utstyr og klær du bør ha med deg til hvordan man graver seg ned og navigasjon i vinterfjellet. Du lærer også om snøskred og å lage mat på primus. Den svært erfarne fjellguiden Kjell Jonsson fra Fjellboms er instruktør. Og selvfølgelig skal vi på tur!

Vi tilbringer alle nettene på Geiterygghytta. Her nyter vi ikke bare en varm dusj og peisvarme, men deilig hjemmelaget mat.

Program

Torsdag 7.mars

Fra parkeringsplass ved fylkesvei 50 er det ca. 5 km langs kvistet løype til Geiterygghytta. Ønskes bagasjetransport er dette inkludert i kursavgiften. Se punktet Transport for øvrige detaljer.

Vi møtes på hytta og spiser felles middag kl 20:00. Etter middagen har vi en sosial samling i peisestua med presentasjon og informasjon om kurset.

Fredag 8.mars

Denne dagen blir vi mye ute, hovedsakelig i nærområdet til hytta. Etter en god frokost går vi ut og lærer om nødbivuakker (vi skal grave oss ned i tide, og kanskje tar vi matpakka der), vurdering av islagte vann og navigasjon. Kunnskap om skred er viktig, så vi skal lære oss hvordan vi unngår å bli tatt av skred, og hva vi gjør hvis vi skulle bli tatt. Hvis været er ruskete tar vi teori om bekledning og utstyr innendørs.

Det er tid for en dusj før vi spiser 3-retters middag kl 19:00. Resten av kvelden koser vi oss i peisestua.

Lørdag 9.mars

Den store turdagen. Hvis været tillater det går vi til Kyrkjedøri og videre utenfor merket løype til Kyrkjedørsnuten (1790 moh). De siste 30 meterne til toppen går vi uten ski. Utsikten herfra er fantastisk på en finværsdag! Det er en lang tur helt til toppen, men vi går med dagstursekk, så det gjør motbakkene enklere.

Vi smører ikke matpakke denne dagen, men lager felles lunsj på primus.

Tilbake på Geiterygghytta blir det igjen deilig mat, dusj og mulighet til å kjøpe noe drikke når man kryper opp i sofaen.

Søndag 10.mars

Etter nok en god frokost rekker vi en kortere tur i området. Denne dagen lager vi heller ikke matpakke, men får servert ei deilig, varm hjemmelaget suppe på Geiterygghytta kl 14:00.

Man følger på egenhånd kvistet løype tilbake til parkeringsplassen ved hovedveien. Hvis man ønsker kan bagasjen fraktes.

Transport

Det enkleste er å kjøre egen bil til parkeringen vest av Geiteryggtunnelen. Veibeskrivelse finner du her.  Vi oppfordrer til å reise miljøvennlig, så hvis du ønsker å samkjøre kan vi koordinere dette. Det er mulig å ta toget til Ål. Transport fra togstasjonen på formiddagen kan bestilles mot tillegg.

Krav og utstyr

Deltakerne må ha grunnleggende skiferdigheter.

Følg DNTs pakkeliste for vinter.

Skulle  du mangle utstyr, for eksempel snøspade eller vindsekk, ta kontakt. Du får låne utsyr uten ekstra kostnad. Ved manglende sikkerhetsutstyr vil du kunne bli nektet deltagelse.

Pris

Prisen inkluderer bagasjentransport (hvis ønskelig) til og fra hytta, 3 overnattinger i 4-mannsrom, alle måltider, instruksjon, guiding og lån av fellesutstyr. Eventuell drikke og annet betales av den enkelte i tillegg. Reise er ikke inkludert i prisen, og organiseres av den enkelte.

Pris DNT-medlem: kr 3.990,-
Pris ikke-medlem: kr 4.590,-

Bli medlem her: https://www.dntoslo.no/medlem/

Booking

Booking og spørsmål om kost og losji sendes på til e-post
geiteryggen@turistforeningen.no.

Gi opp navn på kurs og dato ved bestilling.

Spørsmål om kurset kan sendes post@fjellboms.no
Utfyllende om vilkår finner du her.

Annet

Har du lyst på en litt tøffere tur? 14.-17.mars holder vi et tilsvarende kurs, men med en natt i telt. Les mer om Vinterekspedisjon i Skarvheimen her

Trygg i vinterfjell

Har du lyst til å lære mer om å ferdes trygt i vinterfjellet? Og setter samtidig pris på god mat og å sitte foran peisen? I mars har vi gleden ...

Kontaktinformasjon: