Toppturhelg i Romsdalen

Fellestur

Fra dato
9. mai kl. 17:00
Til dato
12. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Dntfjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Romsdalen og Eikesdalen (se kart)
Turkode
12144
Dette arrangementet er over!

Vi utnytter lange lyse dager i mai og reiser på langhelg til topptursmekkaet Romsdalen. Her kan vi svinge oss ned fra snødekte fjellsider mens vi har panoramautsikt over fjorden. I Romsdalen finner vi mange flotte turmål, blant annet Blånebba, Storhesten, Hurrungen, Skorgedals-Skarven, Smørbottntind, Galtåtind og Isfjords-Skarven.

 

Vi samkjører fra Oslo til Villa Vengetind i Romsdalen for å finne god vårsnø i fjellet. På Villa Vengetind har vi basecamp med god mat vi lager selv. Husk sovepose / sengetøy / lakenpose til overnatting.

Turbeskrivelse:

Vi reiser ettermiddagen Torsdag 9. Mai med privatbiler, og er tilbake i Oslo søndag 12. Mai. Vi går toppturer Fredag, Lørdag og Søndag. Turmålene tilpasses etter gjeldende vær- og føreforhold.

Hvis forholdene tillater skal vi satse på litt ordentlige turmål som gir drøye 1000 høydemeter opp og ned i fint kupert terreng med god snø. Alle bør dermed være i tilsvarende passende form, ha gått på topptur før og gjerne medbringe litt basiskunnskap om snøskred, f.eks tatt et skredkurs.

Generell informasjon

Pris
Kroner 2040,- NOK . Inkludert i prisen er overnatting på Villa Vengetind og turlederkostnader. Leie av skredutstyr (sender/mottaker, søkestang og spade) kroner 300,- (må plukkes ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kroner 750,-.

 

Annet / Utstyr
En toppturhelg setter en del krav til utstyr. Man må ha egne randonneeski/telemarkski, støvler, staver og feller, samt briller og hjelm. I tillegg må man ha sikkerhetsutstyr i form av spade, søkestang og skredsøker (sender/mottaker). Skredsøkeren bør ha fullest mulig batterikapasitet, være sjekket at fungerer på forhånd, og hver enkelt må være trygg på hvordan man bruker den. Egnede klær til topptur er også nødvendig. En god vindtett og vanntett jakke og bukse, hansker og varme klær (f.eks dunjakke). En god dagstursekk/topptursekk på 32-45 liter, og til sammen bør den helst ikke veie mer enn cirka 8-10 kg på tur. Veier den mer enn dette, har du rett og slett tatt med deg for mye utstyr. Annet snacks som nøtter, sjokolade og kjeks kan være godt å ha i sekken til turen opp og ned. En vannflaske lett tilgjengelig er også å anbefale.

Mat utenom middag lørdag kjøpes inn separat, og er ikke inkludert i prisen.

PS: Deltakere kan nektes å bli med på tur av turleder dersom det vurderes at deltaker ikke er godt nok utstyrt.

 

Kart og ruteinformasjon

Romsdalsfjella Nord 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Pakkeliste sommer og vinter
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Viktig informasjon om fellesturer vinter
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

KONTAKTINFORMASJON OG BOOKING

Spør vårt Tursenter

Har du spørsmål angående turen, kart eller om utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vårt Tursenter på telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00, eller på e-post: turinfo@dntoslo.no

 

UT.no

Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Booking

For booking velg dato øverst til høyre. 

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.

Bli medlem i DNT!  - Det er mulig å melde seg inn fra 4. November, og få med hele 2019 i medlemskapet samt ut året 2018.

Toppturhelg i Romsdalen

Vi utnytter lange lyse dager i mai og reiser på langhelg til topptursmekkaet Romsdalen. Her kan vi svinge oss ned fra snødekte fjellsider mens vi har panoramautsikt over fjorden. I Romsdalen ...

Kontaktinformasjon: