Josten på langs med Lodalskåpa

Fellestur

Fra dato
1. mai kl. 17:00
Til dato
5. mai kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjellsport, Vårskitur, Jostedalsbreen
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
12117
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på en av Norges flotteste skiturer over Jostedalsbreen fra Stryn til  Sogn. Turen går nesten fra havnivå i et dramatisk fjelllandskap opp på breen på nesten 2000 meter moh, gjennom trange brepassasjer og opp på en av vestlandets høyeste fjelltopper.

Program: 

Selve turen starter i Erdalen i Stryn onsdag kveld, og vi overnatter ved Vetledalsseter som er en av DNTs mest sjarmerende hytter. Torsdag morgen tar vi fatt på oppstigningen til Erdalsbreen og brefallet Småttene før vi setter opp teltene i Ståleskardet ved foten av Lodalskåpa. Fredag satser vi på bestigning av Lodalskåa og Brenibba om været tillater det, det to 2000-meterstoppene på Jostedalsbreen. Disse turene går vi med lett sekk før vi returner til Teltleiren i Ståleskardet.

 

Lørdag pakker vi igjen teltene og går sørvestover breen mot Bingsgryte der vi oernatter. Denne dagen er relativt flat, men vi tar en tur oppom Kjenndalskruna med flott utsikt ned i Loen.

På søndag tar vi fatt på nedstigningen til Flatbrehytta og Fjærland.

Oppmøte:

kl 1700 i Øygard i Fjærland, onsdag 1.mai

Generell informasjon

Pris
Kr 3 175,-.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. Prisen inkluderer turledelse og felles transport med minibuss til Erdalen i Stryn. På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 1000, denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond

Forkunnskaper
Dagene på breplatået vil bli lange og all oppakning (telt, sovepose, mat m.m.) bæres på ryggen - så det kreves at man er i god fysisk form og er vant til å gå på ski med tung sekk.

Aldersgrense er 18 år

Gradering

Kost og losji
Overnatting foregår i egne telt. Du må ta med mat og drikke for hele turen samt primus.

Transport
Reise til og fra Fjærland betales av den enkelte deltaker.

For rutetider hos nettbuss.no se: http://www.nettbuss.no/rutetilbud/ekspressbuss

Kart
Turkart Jostedalsbreen, 1:100 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr

Personlig utstyr
Skiutstyr: fjellski og impregnerte feller

Turutstyr: husk spesielt kart og kompass, snøspade, søkestang, telt, førstehjelp, sovepose og liggeunderlag, primus og rikelig med brennstoff, solkrem, snøbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, alle måltider og sekk.

Bekledning for vinterfjellet: husk spesielt vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), lue, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns pakkeliste for vinterfjellet

Breutstyr
Sittesele, 2 stk. kortslynger, 1 stk. vanlig karabiner og 1 stk. skrukarabin.

Leie av utstyr
Alt breutstyr kan leies for kr 300,-.  Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest 14 dager innen kursstart.
 

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Josten på langs med Lodalskåpa

Bli med oss på en av Norges flotteste skiturer over Jostedalsbreen fra Stryn til  Sogn. Turen går nesten fra havnivå i et dramatisk fjelllandskap opp på breen på nesten 2000 meter ...

Kontaktinformasjon: