Toppturkurs Jotunheimen - Leirvassbu i telt

Kurs

Fra dato
25. april kl. 18:00
Til dato
28. april kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Toppturkurs, Topptur, Jotunheimen, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12113
Dette arrangementet er over!

NB: AVLYST

Ved Leirvassbu i Jotunheimen finner du noen av norges flotteste topper. Flere av disse kan by på fantastiske nedkjøringer på ski! Vi plukker de beste "skitoppene" etter gjeldende forhold, og legger energien i planlegging av trygge veivalg. Toppturkurset er for den videregående skikjøreren som ønsker å oppsøke bratt terreng. Vi sover i telt, som er sosialt og trivelig, men benytter oss av toalett- og dusjfasiliteter på Leirvassbu.

 

Program

Oppmøte ved parkering 6 km før Leirvassbu kl. 19.30. Vi får beltebil inn til hytta. Torsdag kveld finner vi oss en egnet teltplass, og har dette som utgangspunkt for turene. . Første kvelden blir det gjennomgang av forventninger, tursekk og turplanlegging for neste dagstur. De neste dagene blir det tur og gjennomgang av temaer. Du vil også lære om hvordan man best mulig planlegger og gjennomfører en topptur. Sentrale emner vil være veivalg, vurdering av skredfare og riktig valg av utstyr

Avslutning søndag ettermiddag ca. kl. 16.00.

Generell informasjon

Pris
Kr 3 950,-

Prisen inkluderer turlederkostnad, fasiliteter på Leirvassbu, samt middag på Lørdag.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 1000, denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond. 

Forkunnskaper
Dette er et toppturkurs for de som søker bratt terreng, og har nioe erfaring fra før. Du må være fjellvant og ha erfaring med kjøring i bratt terreng om vinteren for å få fullt utbytte av kurset. Turene kan være lange med en del stigning, og krever god kondisjon.

Aldersgrense 18 år.

Gradering

Kost og losji
Du må selv ta med mat og drikke til kurset. DNT stiller med et lagstelt som egner seg for fellessamlinger og matlaging.  Dere må imidlertid ha med eget telt for overnatting egnet for vinterforhold.  Primus med tilhørende kokekar og brensel til matlaging/snøsmelting vil være nødvendig. Lørdag kveld spiser vi middag inne på Leirvassbu (inkludert i prisen).

Transport
Deltakerne ordner selv med transport t/r parkering ved Leirvassbu. Vi tar beltebil samlet derfra både inn og ut. Kursleder vil ta kontakt for å forsøke å koordinere transport fra Oslo. Gi beskjed ved påmelding om du disponerer bil og kan ha med passasjerer som spleiser på utgiftene.

Kart
Turkart "Jotunheimen Vest" 1:50.000 - https://www.dntbutikken.no/produkt/50389947/jotunheimen-vest-1-50-000
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

Utstyr

Personlig utstyr
Skiutstyr: MÅ være Randonee-utstyr eller brede telemarksski med stive støvler, og feller som er tilpasset skiene. Alternativt også skarejern til skiene. Fjellski er ikke et alternativ for dette kurset. Ta med hjelm og staver (teleskop).

Turutstyr: blant annet klatreutstyr (kan leies), skredsøker (kan leies), søkesstang og snøspade, førstehjelp, sovepose, bivuakk/soveposetrekk, liggeunderlag, god hodelykt med reservebatteri, snøbriller, primus og brennstoff, termos, drikkeflaske, mat og sekk.

Bekledning for vinterfjellet: blant annet vindtett og vannavstøtende jakke og bukse, lue, vindvotter, votter, hansker, tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Øvrig utstyr: Se DNT Oslo og Omegns utstyrsliste for vinterfjellet: pakkeliste vinter.

Klatreutstyr
Klatreutstyr (kan leies): sittesele, stegjern, isøks (50-70 cm), 3 stk. skrukarabiner, 2 stk. klemknuteslynger og 1 stk. 120 cm slynge.

Leie av utstyr
Alt klatreutstyr utenom støvler kan leies for kr 300,-. Dersom stegjern skal leies, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Skredutstyr kan også leies for kr 300,-. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest 14 dager innen kursstart.

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Toppturkurs Jotunheimen - Leirvassbu i telt

NB: AVLYST Ved Leirvassbu i Jotunheimen finner du noen av norges flotteste topper. Flere av disse kan by på fantastiske nedkjøringer på ski! Vi plukker de beste "skitoppene" etter gjeldende forhold, og legger ...

Kontaktinformasjon: