Topptur og svingteknikk for viderekomne - Varingskollen

Kurs

Fra dato
18. januar kl. 15:30
Til dato
19. januar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Skikurs, Topptur, Svingteknikk, Randonee
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nordmarka, Krokskogen og Romeriksåsene, Oslomarka (se kart)
Turkode
12127
Dette arrangementet er over!

Dette er et kurs for deg som ønsker bedre svingteknikk i bratt terreng og vanskelige snøforhold, og vil gjøre oppturene trygge og trivelige med tanke på rutevalg. Du vil få mer glede og trygghet på både på vei opp og ned i bratt terreng. Kurset holdes i Varingskollen i Hakadal, kun 30 minutters togtur fra Oslo.

Program

Fredag
Jaren-toget fra Oslo S kl. 15.42 til Varingskollen stasjon. Kursstart kl. 16.30. Retur med tog kl. 20.00. 
Fokus på alpin svingteknikk ved bruk av heis. Ta med Keycard om du har.

På dette kurset bruker vi mindre tid i barnebakken og mer i sort eller rød løype. 


Lørdag 
Jaren-toget fra Oslo S kl. 09.42. Kursstart kl. 10.30. Retur med tog kl. 16.09.
Vi gjennomfører en lokal topptur på ca 400 høydemeter. Dersom forholdene tillater det smaker vi på løssnø.


Faglig innhold
Gjennomgang av utstyr for topptur: Pakning/bekledning. Binding (gå, kjørestilling, evt utløserfunksjon, fangreimer/skistoppere) og staver. Bruk av feller
Alpin svingteknikk: Vektoverføring, avlastning, rytme og bruk av armer og staver
Telemark svingteknikk: Instrueres avhengig av utstyr til deltakere og snøforhold
Svingteknikk for løst underlag og skavlete/ujevnt underlag
Rutevalg ved opptur
Kommunikasjon og ledelse i gruppe
Vurdering av bratthet og snøkonsistens

Generell informasjon

Pris
Kr 1199,-.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. Prisen inkluderer instruksjon

Forkunnskaper
Kurset passer spesielt for de som har erfaring med toppturutstyr, men som vil få en enda svingteknikk og bli bedre rustet til å være med på toppturer i høyfjellet. 

Gradering

Utstyr
Randonè eller telemarkski med feller, liten ryggsekk med nødvendig mat drikke og klær. Dersom du har skredutstyr, ta med dette. Instruktør har noe til utlån. For leie av skiutstyr ta kontakt med randoneeutleie.no eller www.fast-bikes.no 

Obs! Husk varme klær!


Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, utstyr eller privattimer anbefaler vi deg å ta kontakt med vår instruktør Pål T. Gamme på ptgamme@gmail.com / 91 73 36 98. For spørsmål om påmelding og betaling kontakt turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Topptur og svingteknikk for viderekomne - Varingskollen

Dette er et kurs for deg som ønsker bedre svingteknikk i bratt terreng og vanskelige snøforhold, og vil gjøre oppturene trygge og trivelige med tanke på rutevalg. Du vil få mer glede og ...

Kontaktinformasjon: