Isklatring introduksjon - Oslo

Kurs

Dato
26. januar kl. 08:45 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Isklatrekurs, Isklatring
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Akershus Øst (se kart)
Turkode
12102
Dette arrangementet er over!

Isklatring er moro, spennende og teknisk utfordrende! Rett utenfor Oslo finner man gode muligheter for å få en "myk" innføring i isklatring. Du får instruksjon i hvordan du skal bruke klatreøkser og stegjern, og du får klatre på topptau. Trivelig og sosialt. Alt klatreutstyr får du lånt av oss. Usikker på hva isklatring går ut på? Sjekk ut denne isklatrefilmen.

Hvis du har litt erfaring med klatring fra før og kan sikre med taubrems, så anbefaler vi et nybegynnerurs i isklatring i Rjukan

 

Program

Kurssted blir mest sannsynlig Heksebergåsen på Skedsmokorset (Hvalsberget), men vil være avhengig av isforhold. Kursleder tar kontakt for eventuelt alternativt oppmøtested. Hvalsberget ligger rett ved veien, 30-40 m fra RV120. Isen kommer fra et vannsig/bekk som renner ned dette ca 20 m høye berget. Vi møtes på bensinstasjonen på Skedsmokorset kl. 08.45. Derfra er det ca 7 min. langs RV 120 til dit vi skal være.

Program for dagen vil være:

  • Tilpassing av utstyr
  • Klatre og bevegelsesteknikker
  • Grunnprinsipper innen fotarbeid og økseteknikk
  • Plassering av øks og stegjern
  • Vurdering og forståelse av vær og isforhold
  • Temperaturer og iskvalitet
  • Plassering av isskruer for topptauforankringer på is
  • Klatring på topptau
     

Generell informasjon

Pris
Kr 1 300,-.
Ikke-medlemstillegg kr 350. Bli medlem i DNT her. På dette kurset får DNT medlemmer mellom 18-26 år en rabatt på kr 500, denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond. Kursprisen inkluderer instruksjon og evt. leie av utstyr (ønsket leie må gis beskjed om ved påmelding)

Forkunnskaper
Det kreves ingen spesielle forkunnskaper. Kurset egner seg for alle som har lyst til å prøve seg på isklatring.

Gradering

Transport
Egen transport, men kursleder vil ta kontakt for evt. koordinering av transport, da det er begrensede parkeringsmuligheter.

Måltider
Alle tar med egen mat og drikke.

Utstyr

Personlig utstyr
Det er spesielt viktig at du har egne stive fjellstøvler med høy ankel (for at stegjernene skal passe). Det er en forutsetning at du har stivt nok fottøy. 

Vi er ute hele dagen så ha med varme klær: blant annet vannavstøtende eller vanntett ytterbekledning, lue og votter, hansker - gjerne vannavstøtende eller vanntette, tykk genser eller dunjakke, ullundertøy og ullsokker i tillegg til førstehjelp, termos, drikkeflaske, mat og dagstursekk.

Klatreutstyr
Klatresele, hjelm, karabinere, taubrems, slynger (30 cm kortslynger), klemknuteslynge (6 mm tau, 110 cm), så stive støvler som mulig (gjerne med stegjernsfeste, men det er ikke et krav), isøkser, stegjern (dersom stegjern skal leies, så opplyse om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader») og isskruer. 

Ta med deg det du har av klatreutstyr.

Leie av utstyr
Alt klatreutstyr utenom støvler er inkludert i kursprisen og kan lånes (valgfritt). Dersom stegjern skal leies, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Hvis du trenger å låne utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest 14 dager innen kursstart.

 

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Isklatring introduksjon - Oslo

Isklatring er moro, spennende og teknisk utfordrende! Rett utenfor Oslo finner man gode muligheter for å få en "myk" innføring i isklatring. Du får instruksjon i hvordan du skal bruke ...

Kontaktinformasjon: