Isklatring Nybegynnerkurs - Rjukan

Kurs

Fra dato
8. februar 2019 kl. 20:00
Til dato
10. februar 2019 kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Isklatring, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
12100
Dette arrangementet er over!

Har du lenge hatt en drøm om å hakke løs på vertikal is? Bli med i de frosne fossene på Rjukan! Du bør ha litt klatreerfaring fra før og kunne sikre med taubrems, men det viktigste er at du er interessert i å lære hva isklatring går ut på. Her får du være med erfarne instruktører, og får prøve deg i trygge omgivelser sammen med andre.

 

Program

Dag 1: Ankomst Old School Hostel, kl. 20.00
Presentasjonsrunde
Gjennomgang av kursprogram/praktisk info
Utstyr i sekken under isklatring og tilpassing av utstyr

Dag 2
Klatre- og bevegelsesteknikk
Grunnprinsipper innen fotarbeid og økseteknikk
Plassering av øks og stegjern
Vurdering og forståelse av vær og isforhold, temperaturer og iskvalitet (teori)
Etablering av topptaufeste for isklatring
Plassering av isskruer for topptauforankringer på is
Bruk av trær for topptaufeste
Retur ved rapell
Oppsummering av dagen og forberedelse til neste dag (kveld)

Dag 3
Veivalg i fosseis
Vurdering av is underveis
Plassering og setting av isskruer på led
Abalakov og standplass-demo
Led med backup-tau
Utstyr (teori)
Retur og rapellering
Oppsummering og evaluering
Avreise ca. kl. 15.00
 

Generell informasjon

Pris
Kr 3 491,-.
Ikke-medlemstillegg kr 750. Bli medlem i DNT her. Prisen inkluderer instruksjon og overnatting. På dette kurset får DNT medlemmer mellom 18-26 år en rabatt på kr 1000, denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.

Forkunnskaper
Du må ha kjennskap til klatring fra før og kunne bruke taubrems (Brattkort).
Aldersgrense 18 år

Gradering

Kost og losji
Vi bor på Old School hostellet, hvor vi deler kjøkken, tørkerom, dusj og badstu med de øvrige gjestene. Overnatting på felles sovesal. Ta med laken- eller sovepose. Deltagerne ordner tørmat til seg selv. Kursleder vil koordinere felles middag (spleiselag).

Kart
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

 

Utstyr

Personlig utstyr
Det er spesielt viktig at du har egne stive fjellstøvler med høy ankel (for at stegjernene skal passe). Det er en forutsetning at du har stivt nok fottøy.  

Bekledning (som for vinterfjellet) og turutstyr: blant annet vannavstøtende eller vanntett ytterbekledning, lue og votter, hansker - gjerne vannavstøtende eller vanntette, tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer, i tillegg til førstehjelp, solbriller, termos, drikkeflaske, mat og dagstursekk.

Ta også med klær til å bruke inne på overnattingsstedet, laken-/sovepose og håndkle.

Klatreutstyr
Sele, hjelm, karabinere, taubrems, slynger (30 cm kortslynger), klemknuteslynge (6 mm tau, 110 cm), isøkser, stegjern, isskruer, klatrestøvler med stegjernfeste foran og bak, eller så stive fjellstøvler som mulig.

Ta med deg det du har av klatreutstyr. 

Leie av utstyr
Alt klatreutstyr kan leies for kr 300,-. (Bresko/klatresko leies ikke ut) Dersom stegjern skal leies, så opplys om type støvel og størrelse i bookingen under «Andre merknader». Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest 14 dager innen kursstart.

 

Kontakinformasjon og vilkår
Har du spørsmål angående kurset, kart eller utstyr, anbefaler vi deg å ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf. 22 82 28 22 mandag til fredag mellom kl. 08.30 – 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no

Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer. Se også viktig informasjon vinter.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre turledere er godkjente gjennom DNTs egen turlederstandard. Kursledere, bre-, klatre- og skredinstruktører, er kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Nyhetsbrev og Facebook
Abonner på vårt nyhetsbrev og lik oss på Facebook. Bli oppdatert på kurs og turer, hva som skjer i DNT Fjellsport Oslo og andre fjellsport-nyheter. 

Isklatring Nybegynnerkurs - Rjukan

Har du lenge hatt en drøm om å hakke løs på vertikal is? Bli med i de frosne fossene på Rjukan! Du bør ha litt klatreerfaring fra før og kunne ...

Kontaktinformasjon: