Avlyst Rundtur i Langsua, Jotunheimens forgård

Fellestur

Fra dato
6. april kl. 08:34
Til dato
10. april kl. 19:26
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12085
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med til Langsua, hvor etappene er korte og terrenget snilt. Men såklart, selv i uvær kan de enkleste etappene bli lange og krevende. Om du ikke har gått mye i fjellet på vinterstid, er denne fin å slenge seg med på. Langsua kalles Jotunheimens forgård, på fine dager kan man se fjellene ruve i horisonten.

Program:

Dag 1: Ankomst Liomseter, ca 16 km, ca 5-6 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Sjekk informasjonstavla i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform toget går fra. Avreise med toget kl. 08.34 til Lillehammer, ankomst kl. 10.40. Videre med ekstrabuss til Synstgardsetra, ankomst ca kl. 12.30. Vi følger den lokalt merkede og preparerte skiløypa noen kilometer før vi tar av på DNTs kvistede rute mellom Øvre Ongsjøen og Slivatnet. Videre sørover, over Revåa på helårsbru, over myrene vest for nordre Suluhøgda (1122 moh) og ned til Liomseter (915 moh). Middag, informasjon og sosialt samvær på kvelden.

Dag 2: Liomseter - Haldorbu (selvbetjent), ca 17km, ca 5-6t
Slak oppoverbakke mot Brennfjellet, og videre over Dølnfjellet. Der kan vi skue fjellene Søre og Nordre Langsua. Vi snur mot vest og ankommer Haldorbu (1025moh). Hytta er selvbetjent, så vi lager mat i fellesskap. 

Dag 3: Haldorbu - Storkvolvbua (selvbetjent), ca 12km, ca 4t
Vi følger kvistingen nordover og øst for fjellene Søre og Nordre Langsua. Vi ankommer etterhvert Storkvolvbua (1200moh). 

Dag 4: Storkvolvbua - Liomseter, ca 15km, 5t. 
I åpent og småkupert terreng velger vi rute etter vær og føre tilbake til Liomseter (915 moh.)

Dag 5: Liomseter - Syntsgardseter (parkeringsplass), ca 16 km - hjemreise
Etter frokost tar vi på oss skiene og går tilbake til Synstgardseter. Ekstrabuss fra Synstgardseter kl 15.00 til Lillehammer stasjon, ankomst ca kl 16.45. Tog fra Lillehammer (Skienstoget) kl 17.07 til Oslo S, ankomst kl 19.26.

Med forbehold om endring i programmet.

Generell informasjon:

Pris:
Kr 6 125,- fra/til Lillehammer 
Kr 6 990,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: kr 750,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon: 
Topo 3000-kart Langsua 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Liomseter
Haldorbu
Storkvolvbua

Pakkeliste:
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler.  Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter. Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Aktivitetsavdelingen på aktivitet@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Rundtur i Langsua, Jotunheimens forgård

Bli med til Langsua, hvor etappene er korte og terrenget snilt. Men såklart, selv i uvær kan de enkleste etappene bli lange og krevende. Om du ikke har gått mye ...

Kontaktinformasjon: