I hjertet av Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
12. april kl. 12:03
Til dato
17. april kl. 19:05
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja , Sandhaug
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
12083
Dette arrangementet er over!

Dette er utvilsomt den klassiske skituren mange drømmer om! Hardangervidda er perfekt for deg som ønsker en litt rolig tur i vakre omgivelser uten for mange tøffe motbakker og skumle utforkjøringer. 

Koselige betjente hytter og hyggelig samvær vil gjøre dette til en opplevelse du sent vil glemme.

Program:

Dag 1: Ankomst Krækkja, ca 4,5 km/1-2 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavla i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 12.02 til Geilo, ankomst 15.38 og videre med ekstrabuss fra Geilo kl 15.45 til Fagerheim, ankomst ca 16.25.  På ski over Store Krækkja til Krækkja (1161 moh). Etter middag benytter vi kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Krækkja - Stigstuv, ca 20 km/7 t.
På ski sørover, over riksvei 7 ved Halne og videre i småkupert terreng videre sørover til Stigstuv (1245 moh).

Dag 3: Stigstuv - Sandhaug, ca 18 km/6 t.
Herlige vidder og et fantastisk rundskue, hvis vi er heldig med været.Over østre del av Tinnhylen og vest for Kleivshovd (1267 moh). Videre over Vombsflatane til kvistedelet til Rauhelleren nordvest for Storfisketjønne. Herfra i litt mer vestlig retning fram til Sandhaug (1250 moh).

Dag 4: Sandhaug - Rauhelleren, ca 24 km/8 t.
Stort sett langs sommerruta til kvistedelet til Stigstuv på Vombsflatane. Videre nordøstover og på sørsida av Skrovstjønne (1222 moh) til Langesjøen. Langs nordsida av denne over Sunnaveggen og fram til Rauhelleren (1221 moh).

Dag 5: Rauhelleren - Tuva, ca 25 km/8-9 t.
Langs Langesjøen, over Geitsjøhovda (1254 moh) og ned til Hein (1095 moh). Opp vest for Grasnutan og i flatt lende fram til Tuva (1185 moh), 27 km.

Dag 6: Tuva - Hakkesetstølen, hjemreise, ca 15 km/4-5 t.
Opp fra hytta, øst for Tuvetjørne (1237 moh), mulig avstikker til Ustetind (1376 moh) og videre via Røde-Korshytta og videre i  preparerte løyper til Hakkesetstølen. Muligheter for litt mat og drikke for de som ønsker dette (ikke inkludert). Ekstrabuss fra Hakkesetstølen kl 14.30 til Geilo. Tog fra Geilo kl.15.16 med ankomst Oslo S kl. 19.07.

Generell informasjon:

Med forbehold om endringer i program og rute. 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
DNT-medlemmer Kr.6.780,- fra/til Geilo
DNT-medlemmer Kr 8.020,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg: Kr. 750.-.Klikk her for å bli medlem av DNT.

Maks antall deltakere på denne turen: 14

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag, Tuva 2-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Spesielt for denne turen:
Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turen: Lengde rød, terreng blå
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv.Fjellski med stålkanter må benyttes. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarverennet, Rauhelleren og Eidfjord 1:50.000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken. 
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Les mer om hyttene her: 
Krækkja
Stigstuv
Sandhaug

Rauhelleren
Tuva

Pakkeliste vinter:
Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.

Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "
Viktig informasjon - fellestur vinter".
Alle turer kan bli utfordrende hvis det skulle bli uvær og/eller utfordrende skiføre. Det er ikke oppkjørte løyper i fjellet så erfaring fra skitur i høyfjellet er nødvendig.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i " "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge"

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

 

I hjertet av Hardangervidda

Dette er utvilsomt den klassiske skituren mange drømmer om! Hardangervidda er perfekt for deg som ønsker en litt rolig tur i vakre omgivelser uten for mange tøffe motbakker og skumle utforkjøringer.  ...

Kontaktinformasjon: